Το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» κοντά στη νήσο Αταλάντη προκάλεσε αρκετά μεγάλη οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα και όπως όλα δείχνουν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αλλά και της ολιγωρίας των αρμόδιων υπηρεσιών, κυρίως  τις πρώτες κρίσιμες ώρες, η καταστροφή αυτή τείνει να εξαπλωθεί και να λάβει γεωγραφικές διαστάσεις, μεγαλύτερες του αναμενομένου.

Αυτή τη στιγμή η πετρελαιοκηλίδα έχει κατεύθυνση προς την Πειραϊκή και το νότιο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Πειραιά και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Peiraiasnews.gr  ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κινητοποιήθηκε και έδρασε από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Ειδικότερα ο κ. Μώραλης που παρακολουθεί στενά το θέμα αυτό, το οποίο δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου, ενημερώθηκε από τον ίδιο τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη και επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη  Γ. Γαβρίλη, από τους οποίους ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η περεταίρω ρύπανση του Σαρωνικού και συγκεκριμένα της περιοχής εκε