Όπως τελείωσε το 2015, έτσι ξεκίνησε και το 2016 για τον Θρύλο, με νίκη. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στην Νέα Σμύρνη, αλλά πήρε μία σπουδαία νίκη, επικρατώντας 3-1 επί του Πανιωνίου, κάνοντας τη διαφορά στο τέλος.

Ο Ντομίνγκεζ στο 56', μετά από υπέροχη ενέργεια και ασσίστ του Φορτούνη, ο Πάρντο στο 73', μετά από σουτ του Φορτούνη στο δοκάρι, και ο Ιντέγιε στο 80' από υπέροχη σέντρα του Κολομβιανού εξτρέμ, σημείωσαν τα γκολ του Ολυμπιακού, που είχε και άλλο δοκάρι, με τον Κασάμι στο 39'. Ο Πανιώνιος πάλεψε όσο μπορούσε και όσο άντεχε και είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μπακασέτα στο 63’.

Κάτι έλειπε στο πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή του αγώνα την ανωτερότητά του. Δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά δημιούργησε 3-4 πολύ καλές στιγμές. Καλύτερη όλων ήταν το δοκάρι του Κασάμι στο 39', όταν με κεφαλιά από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Διούδη. Η αμέσως επόμενη καλύτερη στιγμή ήταν με τον Ιντέγιε στο 14', όταν μετά από σέντρα του Ντουρμάζ, ο Νιγηριανός φορ από πλεονεκτική θέση δεν έβαλε καλά το πόδι του έκανε κακό πλασέ. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν είχε ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, απείλησε, επίσης, με τον Κασάμι στο 28' και με τον Φορτούνη στο 38'.

Ο Πανιώνιος, σε αυτό το διάστημα, αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο και απείλησε μόνο σε μία περίπτωση. Συγκεκριμένα, ο Βιγιάλμπα έφυγε στην αντεπίθεση στο 20' και υπό την πίεση του Μαζουακού έκανε κακό τελείωμα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο.

"Γκάζι" όταν χρειάστηκε

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε ιδανικά φτάνοντας στο γκολ! Αφού απείλησε πρώτα με τον Κασάμι στο 54', ο Ντομίνγκεζ σημείωσε με πλασέ σε κενή εστία το πρώτο γκολ των Πειραιωτών στο 2016, μετά από κάθετη του Ιντέγιε και υπέροχη ατομική ενέργεια και πάσα του Φορτούνη. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας όμως δεν έκανε σωστή διαχείριση και το πλήρωσε λίγα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, ο Ρισβάνης με κεφαλιά στο 63’ ισοφάρισε για τον Πανιώνιο και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια όμως το σύνολο του Μάρκο Σίλβα πάτησε "γκάζι" και τελείωσε το παιχνίδι με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Φορτούνης έπιασε το δυνατό σουτ στο 73', η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Διούδη και ακολούθως ο Πάρντο από κοντά σημείωσε το δεύτερο γκολ του Θρύλου. Λίγο αργότερα, στο 80', ο Κολομβιανός από εκτελεστής έγινε δημιουργός. Σέντραρε χαμηλά στον Ιντέγιε και ο Νιγηριανός φορ με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού.

Νωρίτερα, βέβαια, ο Σαλίνο είχε χάσει απίθανη ευκαιρία στο 71', όταν έγινε παραλήπτης από τη σέντρα του Πάρντο και έκανε πολύ κακό τελείωμα από απίστευτα πλεονεκτική θέση. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ο Ολυμπιακός απείλησε και στο 87', με το φάουλ του Μιλιβόγιεβιτς, φάση στην οποία απέκρουσε σε κόρνερ ο Διούδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Χατζηϊσαΐας, Οικονόμου, Κόρμπος (80’ Μητρόπουλος), Σιώπης, Βιγιάλμπα, Μπακασέτας, Μασούρας (68’ Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ (80’ Ντουρμισάι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι (67’ Πάρντο), Ντομίνγκεζ (77’ Καμπιάσσο), Φορτούνης, Ντουρμάζ (87’ Σεμπά), Ιντέγιε.

934035_1208145409200473_133640579762639303_n