Και τώρα τρέχουμε…

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε η Εθνική ομάδα από το Βέλγιο, στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, καθώς η Βοσνία Ερζεγοβίνη νίκησε 4-0 στο Γιβραλτάρ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπήκε στο παιχνίδι με καλή αμυντική οργάνωση και έφτασε κοντά στο γκολ στο 18’, όμως στο σουτ του Σταφυλίδη η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέβασαν στροφές στο τελευταίο 20λεπτο και, χάρη στην ποιοτική ανωτερότητά τους, πήραν το «τρίποντο», εξασφαλίζοντας και τυπικά την παρουσία τους στα γήπεδα της Ρωσίας.

Στο 70’ άνοιξαν το σκορ (0-1) με δυνατό μακρινό σουτ του Βερτόνχεν. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απάντησε άμεσα (73’), ισοφαρίζοντας σε 1-1 με κοντινό πλασέ του Ζέκα, έπειτα από σέντρα του Λυκογιάννη από αριστερά. Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο είχαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έφτασαν σε δεύτερο γκολ (1-2) με κεφαλιά του Λουκάκου ένα λεπτό αργότερα (74’).

Τις δυο τελευταίες αγωνιστικές η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Κύπρο (εκτός) και το Γιβραλτάρ (εντός), ενώ η Βοσνία το Βέλγιο (εντός) και την Εσθονία (εκτός). Εξάλλου, η Εσθονία επικράτησε 1-0 της Κύπρου, στο Ταλίν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (85’ Μπακασέτας), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Ζέκα, Τζιόλης, Σάμαρης, Σταφυλίδης (69’ Λυκογιάννης), Φορτούνης (89’ Βέλλιος), Δώνης.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Bερτόνχεν, Μενιέ, Φελαϊνί (89’ Ντεντόνκερ), Ντεμπελέ (74’ Αζάρ), Καράσκο (79’ Τσάντλι), Ντε Μπρούινε, Μέρτενς, Λουκάκου.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου (8 αγ.)

Ομάδα                      Βαθ.         Τέρ.

1. Βέλγιο 22 (35-3)

2. Βοσνία Ερζεγ. 14 (19-8)

-----------------------------

3. Ελλάδα 13 (11-5)

4. Κύπρος 10 (8-12)

5. Εσθονία 8 (6-17)

6. Γιβραλτάρ 0 (3-37)

 

 

Περισσότερα από την κατηγορία

TOP STORIES