Δύο σημαντικά έργα πολύπλευρης αναβάθμισης του επιπέδου ζωής των πολιτών, στο Αιγάλεω και τη Δυτική Αθήνα, συνολικού προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Σπύρου Τζόκα.

Συγκεκριμένα το Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας και του δήμου Αιγάλεω για :

- Ανάπλαση των περιφερειακών οδών και των εισόδων του άλσους Αιγάλεω (προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ).

- Παρεμβάσεις σε 22 παιδικές χαρές και αύλειους χώρους νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών του δήμου για την πιστοποίηση της καταλληλότητας τους (προϋπολογισμού ενός εκατ. ευρώ).

Οι προβλεπόμενες εργασίες του έργο στο άλσος, αφορούν την πλήρη ανακατασκευή του ασφαλτικού οδοστρώματος των περιφερειακών οδών, τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων, προμήθεια και τοποθέτηση του αναγκαίου αστικού εξοπλισμού σε όλους τους υπαίθριους χώρους, την πλήρη ανακαίνιση των περιμετρικών εισόδων, την ανακατασκευή της πίστας Skateboard, καθώς και τη δημιουργία δύο Πράσινων Σημείων σε επίπεδο γειτονιάς με χώρο εγκατάστασης έως 40 τ.μ. το καθένα.

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές, πρόκειται ουσιαστικά για ανακατασκευές ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας. Στις προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνονται: Αντικαταστάσεις όλων των οργάνων παιδικής χαράς και των παλαιών δαπέδων (με νέα χυτά δάπεδα ασφαλείας). Τοποθέτηση αιτούμενου εξοπλισμού με καθιστικά, καλάθια αχρήστων, ενημερωτικές πινακίδες κ.λπ., καθώς και αντικατάσταση και επέκταση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων (πίλαρ, καλωδιώσεων, γειώσεων, ιστών και φωτιστικών, φρεατίων έλξης καλωδίων κ.λπ.).