Μεγάλο παρασκήνιο φαίνεται ότι υπάρχει πίσω από την απόφαση του Φίλιππου Βρυώνη να προχωρήσει στην πώληση του καναλιού «Ε» στον Ιβάν Σαββίδη.
Στις συζητήσεις που έγιναν ανάµεσα στον κ. Βρυώνη και τον οµογενή επιχειρηµατία φαίνεται πως συµµετείχαν και κυβερνητικά στελέχη, τα οποία ενδιαφέρονται να ενισχυθεί η παρουσία Σαββίδη στην αγορά των media, για να δηµιουργηθεί ένας ισχυρός τηλεοπτικός πόλος φίλα προσκείµενος προς την κυβέρνηση, όπως εδώ και καιρό επιθυµούσε διακαώς το Μέγαρο Μαξίµου.

Ασφαλείς πληροφορίες των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ αναφέρουν ότι δεν ήταν µόνο το οικονοµικό αντάλλαγµα αυτό που έπεισε τον Φίλιππο Βρυώνη να δώσει το «πράσινο φως» για την εξαγορά του καναλιού του. Ταυτόχρονα µε το ποσό που του προσφέρθηκε, δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως µετά τον διαγωνισµό για τις άδειες γενικού περιεχόµενου, που στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι θα ολοκληρωθεί µέσα στον χρόνο, θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις θεµατικές άδειες.

Η υπόσχεση που φέρεται ότι του δόθηκε ήταν πως θα βρεθεί τρόπος να αποκτήσει µία από τις θεµατικές άδειες, προκειµένου να δηµιουργήσει µε νέο όνοµα ένα αµιγώς ψυχαγωγικό κανάλι πανελλήνιας εµβέλειας, στο οποίο επί της ουσίας θα «µεταφέρει» το πρόγραµµα του «Ε» όταν αυτό θα ανήκει ολοσχερώς στον Σαββίδη.

Οι διαβεβαιώσεις πρέπει να ήταν πολύ ισχυρές για να πείσουν τον κ. Βρυώνη, ο οποίος έχει µεγάλη εµπειρία στον τηλεοπτικό χώρο, δεδοµένου ότι και για τις θεµατικές άδειες θα υπάρχει ανοικτός διαγωνισµός, όπου, πέραν όλων των άλλων προϋποθέσεων, θα πρέπει να καταβληθεί και υψηλό τίµηµα.
Υπενθυµίζεται πως ο τελευταίος έχει ήδη έτοιµη τη βάση του εγχειρήµατος, καθώς ως γνωστόν είναι ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθµού Extra σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.