Εξαιρετική χρονιά σ’ όλα τα επίπεδα ήταν το 2015 για την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Η διοίκηση της ΠΑΕ επένδυσε και αυτή τη χρονιά σε εγκαταστάσεις και έμψυχο υλικό και η Ακαδημία ανέβηκε σ’ άλλο επίπεδο. 
 
Θρυλικές κούπες
 
Μέσα στο 2015 οι ομάδες του Ολυμπιακού κατέκτησαν τα 2 από τα 3 Πρωταθλήματα Υποδομών της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα Κ-20 πήρε το Πρωτάθλημα έχοντας μόλις 1 ήττα σε 34 αγώνες (4 ισοπαλίες) και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στις άλλες ομάδες. Η Κ-17 επέστρεψε στις κούπες κατακτώντας στον τελικό του Αγρινίου το Πρωτάθλημα κερδίζοντας με 1-0 τον Π.Α.Ο.Κ. . Η Κ-15 έφτασε έως τον τελικό των Χανιών αλλά ήταν άτυχη και ηττήθηκε με 1-0 από τον Π.Α.Ο.Κ. . Ο Ολυμπιακός μέσα στο 2015 έφτασε τα 8 Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε επίπεδο Υποδομών! 
 
Στην πρώτη ομάδα

Μέσα στο 2016 δυο παιδιά που έχουν γαλουχηθεί στην Ακαδημία του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Ο Πραξιτέλης Βούρος που ξεκίνησε από την Σχολή του Ολυμπιακού στην Μυτιλήνη και μεταπήδησε στην Ακαδημία αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο νεαρός αμυντικός έπαιξε στο "Emirates" απέναντι στην Άρσεναλ και έβαλε το… λιθαράκι του στο ιστορικό "διπλό". Ο "Πράξι" αγωνίζεται για 3η χρονιά στην πρώτη ομάδα! Ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας που ήταν Πρωταθλητής με τους Νέους την σεζόν 2014-2015 έπαιξε στην πρώτη ομάδα, αφού ο κ. Σίλβα τον χρησιμοποίησε ως βασικό σε τρία παιχνίδια Κυπέλλου και ως αναπληρωματικό στο Πρωτάθλημα.

Στους "16" της Ευρώπης 
 
Μέσα στο 2015 ο Ολυμπιακός διακρίθηκε και στο UEFA Youth League φτάνοντας στη φάση των "16". Η ομάδα Νέων έπαιξε στο Κίεβο κόντρα στην Σαχτάρ για την είσοδο της στους "8", αλλά αποκλείστηκε στα πέναλτι (5-4) αφού ο κανονικός αγώνας είχε λήξει 1-1. Την περίοδο 2015-2016 ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε και πάλι στους ομίλους της διοργάνωσης κερδίζοντας 2 φορές την Μπάγιερν Μονάχου και μια την Άρσεναλ, αλλά αποκλείστηκε ως τρίτος με 10 βαθμούς. Η ομάδα μας τελείωσε το 2015 το Πρωτάθλημα αήττητη έχοντας σε 13 αγώνες, 11 νίκες και 2 ισοπαλίες.
 
Επαγγελματίες 
 
Το 2015 ήταν χρονιά… επαγγελματιών για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα Νέων έφτασε τους 14 επαγγελματίες με τον Ολυμπιακό να επιβραβεύει πολλά παιδιά για την παρουσία τους στην Ακαδημία. Μέσα στο 2015 υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο ο Γιάννης Λάτσι, ο Άρντιτ Τόλι, ο Δημήτρης Κατσιμήτρος, ο Κώστας Μεγαρίτης, ο Θανάσης Ανδρούτσος, ο Γιώργος Μανθάτης, ο Δημοσθένης Χαντζάρας και οι 98ρηδες Παναγιώτης Ρέτσος και Δημήτρης Νικολάου. 

Elite Group 
 
Μετά από τον κ. Μίτσελ και ο κ. Περέιρα προπόνησε το elite group της Ακαδημίας του Θρύλου. Στις 15/05 περισσότερα από 20 παιδιά της Ακαδημίας προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος τους μίλησε για αυτά που θα συναντήσουν στην επαγγελματική τους καριέρα. Ο κ. Σίλβα σε συνεργασία με τον Αθλητικό Διευθυντή της ΠΑΕ κ. Γεωργάτο, οποίος έως τα μέσα του 2015 διατέλεσε Διευθυντής της Ακαδημίας συνεχίζει να καλεί πολλά παιδιά της Ακαδημίας στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας από τις ομάδες Κ-15 έως και Κ-20. 
 
Διεθνή τουρνουά 
 
Μέσα στο 2015 ο Ολυμπιακός συμμετείχε με την Ακαδημία του και σε διεθνή τουρνουά. Η Κ-13 κατέλαβε την 2η θέση στο τουρνουά MSH Sports Cup της Στουττγάρδης ενώ σε τουρνουά στη Γερμανία και στο Ντύσελντορφ συμμετείχε και η Κ-16. Η Κ-20 έδωσε το παρών σε σπουδαίο τουρνουά στην Κροατία το οποίο διοργάνωσε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Φυσικά οι ομάδες των Πειραιωτών έπαιξαν σε πολλά τουρνουά στην Ελλάδα και διακρίθηκαν.

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Aspire 
 
Η Ακαδημία του Ολυμπιακού εκπροσωπήθηκε το διήμερο 4-5 Οκτωβρίου στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Aspire Academy το οποίο φιλοξενήθηκε στο Βερολίνο. Ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Ελευθεριάδης μαζί με τον Διευθυντή Σχολών κ. Νάνο έδωσαν το παρών στο Συνέδριο, στο οποίο είχαν προσκληθεί μεταξύ άλλων η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσιστερ Γιουνάιτεντ, η Μπαρτσελόνα, η Ίντερ, η Γιουβέντους και άλλα τεράστια κλαμπ. Ο κ. Ελευθεριάδης τον Δεκέμβριο επισκέφτηκε και το Κατάρ για να πάρει μέρος και στο Διεθνές Συμπόσιο της φημισμένης Ακαδημίας. Μέσα στο 2015 πολλοί προπονητές και γυμναστές της Ακαδημίας μας αναβάθμισαν τα διπλώματα τους και συμμετείχαν στις κορυφαίες σχολές των κατηγοριών τους. 
 
Διακρίσεις εκτός… γηπέδων 
 
Πολλά παιδιά της Ακαδημίας μας διακρίθηκαν και στα μαθήματα και εισήχθησαν και στα ΑΕΙ. Ο Γιώργος Μανθάτης πέρασε στα ΤΕΦΑΑ, ο Κώστας Μεγαρίτης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ενώ όλοι οι μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων που διακρίθηκαν το σχολικό έτος 2014-2015 τιμήθηκαν από τη  Διεύθυνση Ακαδημίας και τον Πρόεδρο της ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ κ. Παύλου μετά από τον καθιερωμένο Αγιασμό. Επίσης σημαντική διάκριση για την Κ-15 ήταν και το βραβείο ΗΘΟΥΣ που απέσπασε από τον ΠΣΑΠ για την συμπεριφορά της στον τελικό του Πρωταθλήματος Super League 2014-2015. 

Πολιτισμός και κοινωνική προσφορά 
 
Μέσα στο 2015 τα παιδιά της Ακαδημίας των ερυθρολεύκων, από τα τμήματα Κ-8 έως και Κ-20, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν πολλούς πολιτιστικούς χώρους, όπως μουσεία, θέατρα, κινηματογράφους για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν να σκέφτονται… διαφορετικά. Επίσης τμήματα της Ακαδημίας συμμετείχαν σε λαμπαδηδρομία για καλό σκοπό, ενώ βοήθησαν στον καθαρισμό και περιοχών στο Δήμο Πειραιά και παραβρέθηκαν σε εγκαίνια γηπέδων και άλλων αθλητικών χώρων. 
 
Κοπή πίτας 
 
Στις αρχές του 2015 η Ακαδημία παρουσία του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της σε μια πολύ ωραία εκδήλωση στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη. Ο κ. Μαρινάκης για άλλη μια φορά μέσα στο 2015 έδειξε με έργα και όχι με λόγια πως συνεχίζει να επενδύει στην Ακαδημία ανεβάζοντας την χρόνο με τον χρόνο επίπεδο! 

 

Νέο γήπεδο για την Ακαδημία 
 
Η Ακαδημία τους πρώτους μήνες του 2015 απέκτησε το νέο της στολίδι, ένα σύγχρονο γήπεδο που βρίσκεται μέσα στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη και έχει φιλοξενήσει αγώνες όλων των ομάδων της. Ακόμη μέσα στο 2015 αναβαθμίστηκε περισσότερο το γυμναστήριο της Ακαδημίας και οι χώροι μελέτης και συνεδριών με τον Αθλητικό Ψυχολόγο της κ. Ζαρώτη. Μέσα στο έτος αυξήθηκε και ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται στους ξενώνες της Ακαδημίας ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως όλη η Ακαδημία ντύθηκε με τα νέα ρούχα της Adidas. Μέσα στο 2015 συνεχίστηκε το πρόγραμμα των εργομετρικών εξετάσεων ενώ εγκαινιάστηκε και συνεργασία με  Κέντρο Θεραπείας και Αποκατάστασης. Φυσικά μέσα στο 2015 συνεχίστηκαν τα φροντιστήρια για το σχολείο για τα παιδιά που διαμένουν στο Προπονητικό Κέντρο αλλά και τα μαθήματα ξένης γλώσσας.

Στο βουνό των Κενταύρων 
 
Το καλοκαίρι του 2015 η Ακαδημία μας έστειλε για προετοιμασία στο Πήλιο 4 ομάδες της. Η αρχή έγινε με την Κ-20 και την Κ-17 ενώ στο βουνό των Κενταύρων ανέβηκε και η Κ-16 και Κ-15. Οι ομάδες παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Πήλιο και έδωσαν πολλά φιλικά παιχνίδια. 
 
Δίπλα… στις Σχολές 
 
Η Διεύθυνση Ακαδημίας συνέχισε να είναι δίπλα στο Δίκτυο Σχολών του Ολυμπιακού και το 2015. Ο ετήσιος προπονητικός προγραμματισμός των Σχολών είναι έργο των προπονητών της Ακαδημίας ενώ πολλοί εξ αυτών επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις Σχολές για να προπονήσουν επίλεκτα τμήματα. Φυσικά τεράστια είναι η συμβολή της Ακαδημίας στο Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο των Σχολών. Φυσικά η Ακαδημία στήριξε με όλες τις δυνάμεις της και το Summer Camp στο οποίο περισσότερα από 300 παιδιά έμαθαν τα μυστικά του ποδοσφαίρου και διασκέδασαν. 
 
Δοκιμαστικά και σκάουτινγκ
 
Στις δράσεις της Ακαδημίας είναι φυσικά και τα δοκιμαστικά νέων παικτών οι οποίοι μέσα στο 2015 ξεπέρασαν τους 1500. Η Διεύθυνση Ακαδημίας με τους συνεργάτες της "οργώνει" όλη τη χώρα για να βρει και να δοκιμάσει νέα ταλέντα στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη. Στο τέλος του 2015 διοργανώθηκε και για λόγους σκάουτινγκ μέσα στο Ρέντη και το 1ο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου "90 χρόνια Ολυμπιακός".