Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ήταν εξαιρετικός στον αγώνα με την Λάρισα και βοήθησε τον Θρύλο να κερδίσει με 4-1 και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ιρανός επιθετικός πέτυχε το δεύτερο και έφτιαξε το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού, δίνοντας μια εξαιρετική ασίστ στον Φορτούνη.

Ο 27χρονος στράικερ μετά το τέλος του παιχνιδιού μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για τη νίκη του Θρύλου και παράλληλα έδωσε το σύνθημα της πρόκρισης, ενόψει του επαναληπτικού με την Ριέκα.

«Κάναμε καλό ξεκίνημα και πετύχαμε μια καλή νίκη, αν και παίξαμε χωρίς τους φιλάθλους μας», είπε για την αναμέτρηση με την Λάρισα, ενώ για τους Κροάτες ανέφερε: «Θα δώσουμε το 100%. Ξέρουμε ότι αν προκριθούμε θα κάνουμε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού περήφανη».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν ήταν τόσο άνετη η νίκη, όπως φαίνεται από το τελικό σκορ: «Σήμερα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Κάναμε καλό ξεκίνημα και πετύχαμε μια καλή νίκη, αν και παίξαμε χωρίς τους φιλάθλους μας. Οι φίλαθλοί μας δεν αξίζουν κάτι τέτοιο και εμείς έχουμε διαφορετική δύναμη όταν τους έχουμε στο πλευρό μας. Εχουμε πολλά νέα πρόσωπα, όμως, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Ηταν μια σπουδαία νίκη και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι».

Για το αν σκεφτόντουσαν τον επαναληπτικό με την Ριέκα: «Είμαστε επαγγελματίες και όλοι μας πρέπει να κάνουμε ότι μας λέει ο προπονητής. Είτε έχουμε χρόνο συμμετοχής για πολλά λεπτά, είτε παίζουμε για ένα λεπτό. Πρέπει να κάνουμε πράξη τις εντολές του προπονητή. Αυτό πάντα κάνουμε και όλοι αυτό θέλουμε να κάνουμε».

Πως βλέπει τη χρονιά του στον Ολυμπιακό: «Πάντα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι. Είμαστε Ολυμπιακός και είμαστε μεγάλη ομάδα. Ολοι οι παίκτες πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να προσπαθούμε πάντα να δώσουμε τον καλύτερό που μπορούμε. Ο προπονητής θα επιλέξει ποιος θα παίξει. Εγώ θα διεκδικήσω το χρόνο συμμετοχής μου».

Για το ματς με τη Ριέκα: «Θα κάνουμε ότι μας πει ο προπονητής μας. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τα πλάνα. Θα δώσουμε το 100%. Εχουμε αποδείξει ότι είμαστε πολύ καλοί και αξίζουμε να περάσουμε. Δείξαμε στους φιλάθλους μας την ποιότητα που διαθέτει η ομάδα. Είμαστε πολύ καλή ομάδα και θα διεκδικήσουμε την πρόκριση. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία για το σύλλογο γιατί αξίζει να είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ και να χαρεί ο κόσμος της ομάδας. Ξέρουμε ότι αν προκριθούμε θα κάνουμε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού περήφανη».

Για την εθνική του Ιράν και την απόφαση της ιρανικής ομοσπονδία για Μασούντ και Χατζισαφί: «Πιστεύω ότι αυτό είναι θέμα εθνικό. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ελπίζω ότι στο τέλος θα λυθούν όλα. Ο Μασούντ είναι ο αρχηγός μας και είναι κρίμα να φτάσουμε στο Μουντιάλ χωρίς αυτόν. Στο τέλος θα λυθούν τα προβλήματα και ελπίζω να τους έχουμε μαζί μας, αν φυσικά τους καλέσει ο προπονητής.