Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία κατά του Πάνου Καμμένου μετά τις δηλώσεις του σχετικά με την διαφοροποίησή του απέναντι στα θέματα που έθιξε ο Νίκος Βούτσης και αφορούσαν την θρησκεία. Η Νέα Δημοκρατία στην τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου απαντάει σημειώνοντας ότι τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, όσο και ο Νίκος Βούτσης «παίζουν θέατρο», ενώ υπογραμμίζεται ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα.
Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:  

«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική.
Εκτός για την ακόρεστη δίψα του για εξουσία.   Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις  καρέκλες τους.  

Του συνιστούμε να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες - ενόψει της συζήτησης στη Βουλή - με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών».

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίαζε τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος υποστηρίζει:

«Ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία πλέον αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών».

Tο Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Καμμένος κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια».