Η διάδοχος της Γέλενα Ισιμπάγιεβα, έχει όνομα και μάλιστα ελληνικό. Και το όνομα αυτής; ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του ανοιχτού στίβου στο Λονδίνο και σήκωσε για μια ακόμα φορά την Ελληνική σημαία στο υψηλότερο σημείο του ιστού της. Το «χρυσό» μας κορίτσι, απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι ανίκητη, καθώς μέσα στο 2017 αλλά και από τα τέλη του 2016, δεν έχει χάσει καμία μεγάλη διοργάνωση, έχοντας έρθει στην πρώτη θέση σε όλα τα μεγάλα ραντεβού.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια, «πέταξε» στα 4,91μ. κάνοντας παράλληλα και Πανελλήνιο Ρεκόρ, και νίκησε την μεγάλη της αντίπαλο και στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, που κατέκτησε ξανά το αργυρό μετάλλιο. Παράλληλα, ήταν η μοναδική αθλήτρια η οποία πέρασε το συγκεκριμένο ύψος, ενώ πλέον κατέχει και την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος. Αυτό, είναι το 21ο μετάλλιο για την Ελλάδα, σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 5ο χρυσό, μετά από τα δύο της Μιρέλας Μανιάνι στον ακοντισμό (1999, 2003), εκείνο της Βούλας Τσαμίτα στο τριπλούν (1999) και του Κώστα Κεντέρη στα 200 μέτρα (2001).

Όσον αφορά τα του αγώνα, η Στεφανίδη είχε εξασφαλίσει το χρυσό με 4,82μ. αλλά αυτό δεν της ήταν αρκετό. Έκανε μια αποτυχημένη προσπάθεια στα 4,89μ. και όχι μόνο δεν τα παράτησε, όχι μόνο δεν την πήρε από κάτω, αλλά αποφάσισε να δοκιμάσει στα 4,91μ. τα οποία ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Η επίδοση της «χρυσής» Κατερίνας, είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων, αλλά και καλύτερη για φέτος στον κόσμο!

Ωστόσο, η ίδια δεν ήθελε να μείνει εκεί. Σε συνεννόηση με τον προπονητή και σύζυγό της Μίτσελ Κρίερ, ανέβασε κι άλλο τον πήχη, στα 5,02 ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει αυτή την υπέρβαση.

Με το χρυσό μετάλλιο του Λονδίνου, η Κατερίνα Στεφανίδη, μπαίνει σε μια πολύ κλειστή κατηγορία αθλητών. Γίνεται η τέταρτη αθλήτρια στην ιστορία του ελληνικού στίβου που κατακτά παγκόσμιο τίτλο. Παράλληλα, πλέον είναι εν ενεργεία Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Πρωταθλήτρια Ευρώπης και Χρυσή Ολυμπιονίκης. Κάτι αντίστοιχο στους Άνδρες, έχει καταφέρει μόνο ο Κώστας Κεντέρης στα 200 μέτρα.

Δείτε το σπουδαίο άλμα της Ελληνίδας αθλήτριας: