Νύχτα τρόμου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Κυθήρων από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Σκληρή μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους έδωσαν όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να μπορέσουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 11:00 την Παρασκευή, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου στα Κύθηρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο νησί από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ λίγο μετά τις 10 το πρωί φθάνουν με πλοίο άλλα 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ταυτόχρονα στις επιχειρήσεις συμμετέχουν απο αέρο, τρία καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, δεν απειλούνται κατοκιημένες περιοχές, ωστόσο,όπως είχε επισημάνει ο δήμαρχος, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, εκκενώθηκε χθες, προληπτικά ο οικισμός Κυπριωτιάνικα. Παράλληλα σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, σε ορισμένες περιοχές του νησιού έχει διακοπεί το ρεύμα, λόγω της πυρκαγιάς.


Ο δήμαρχος Κυθήρων δήλωσε χαρακτηριστικά στο Radio Adelin ότι η φωτιά προκλήθηκε από ένα τσιγάρο που πέταξε ένας ασυνείδητος. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για άμεση εκκένωση του συνοικισμού Κυπριωτιάνικων.Έχει ήδη εκκενωθεί το χωριό Πιτσινάδες, ενώ στο νησί υπάρχει γενικό μπλακ άουτ καθώς κάηκαν πολλές κολώνες. Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούσαν μέχρι τα μεσάνυχτα να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.
 
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, σε ορισμένες περιοχές του νησιού έχει διακοπεί το ρεύμα, λόγω της πυρκαγιάς.
Ο δήμος έχει απευθύνει έκκληση προς ιδιώτες που έχουν μηχανήματα βαρέου τύπου, να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Εκτός από τη γενική διακοπή ρεύματος στο νησί, έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλούς δρόμους.