Κατά χιλιάδες συρρέουν σε λιμάνια και το αεροδρόμιο οι Αθηναίοι, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις άδειες τους και να πάνε οπουδήποτε διακοπές.
Στο λιμάνι του Πειραιά, που έχει ξεκάθαρα την τιμητική του αυτές τις μέρες, επικρατεί το αδιαχώρητο και από πολύ νωρίς το πρωί προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους με κατεύθυνση προς τον Πειραιά.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες καταγράφεται μποτιλιάρισμα και ουρές αυτοκινήτων στη Γούναρη, με αποτέλεσμα πολλοί ταξιδιώτες να χάσουν μέχρι και τα πλοία της γραμμής Σύρο- Τήνο – Μύκονο και Σύρο – Μύκονος- Εύδηλος- Καρλόβασι που έφυγαν από 7:00 και 7:30 αντίστοιχα για τους προορισμούς τους.

Το λιμενικό προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να βρίσκονται τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα από την ώρα αναχώρησης του πλοίου στο λιμάνι.
«Χάσαμε το πλοίο από το μποτιλιάρισμα. Ούτε ο τροχονόμος που ήταν στην οδό Γούναρη βοήθησε να ξεμπλοκάρουμε από το σημείο εκείνο. Χρειαστήκαμε περίπου μισή ώρα για να περάσουμε αυτό το κομμάτι που εκτελούνται έργα» δήλωσαν χαρακτηριστικά στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» εκδρομείς που καθυστέρησαν και έχασαν το πλοίο, προσθέτοντας ότι θα περιμένουν αναγκαστικά το απογευματινό πλοίο της γραμμής.

Τα περισσότερα πλοία αγγίζουν σε πληρότητα το 95%-98%, κάτι που αποτυπώνεται και από την εικόνα στο λιμάνι, όπου από το πρωί έχει αυξημένη κίνηση.