Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Δ2 και Ε2 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης. Σε εορταστική ατμόσφαιρα, τα μέλη των Κέντρων αντάλλαξαν ευχές, ψυχαγωγήθηκαν από την χορωδία με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα. 
 
Ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Μώραλης, σε χαιρετισμό του, τόνισε:
 

"Χρόνια πολλά σε όλους. Είναι χαρά και τιμή να βρίσκομαι εδώ, μαζί σας και αυτό έχει την εξήγησή του. Είναι από τις δομές που πιστεύω ότι ως νέα Δημοτική Αρχή, πηγαίνουμε καλά. Θέλω να πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, οι άνθρωποι στα Κέντρα Αγάπης, όλοι εσείς, νομίζω ότι πρέπει να είστε, σχετικά ικανοποιημένοι.
 
Έχουμε κάνει δουλειά από την πρώτη στιγμή με τον επί 8 χρόνια Δήμαρχο και τώρα στενό μου συνεργάτη τον κ. Αγραπίδη και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες και με αρωγό τον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη σε πολλά απ΄αυτά που κάνουμε. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει αρκετά, τηρουμένων πάντα των αναλογιών και των δυσκολιών  που υπάρχουν και στην χώρα, αλλά και στον Δήμο ειδικότερα.

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Οι ελλείψεις πάντα θα υπάρχουν, προβλήματα πάντα θα υπάρχουν. Ποτέ δεν θα είμαστε τέλειοι και  απολύτως ικανοποιημένοι. Σημασία έχει να έχουμε αυτή τη σταθερή σχέση, την κοντινή, τη σχέση συνεργασίας, την επαφή που πιστεύω ότι έχουμε με τον Αντιδήμαρχο, με τους ανθρώπους της Υπηρεσίας, τους Προϊσταμένους στα ΚΑΠΗ, να είμαστε κοντά, να λύνουμε όσα προβλήματα περισσότερα μπορούμε.

Πήγαμε ωραίες εκδρομές, κάναμε ωραία πράγματα, βελτιώσαμε τη λειτουργία των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης το 2015 με τους υπολογιστές και με ορισμένα άλλα πράγματα.

Σίγουρα κάποια προγράμματα που θέλατε δεν ξεκίνησαν. Ελλείμματα υπάρχουν. Σήμερα όμως δεν είναι ημέρα να μεμψιμοιρούμε.  Είναι γιορτινή ημέρα. Να πούμε τα καλά και να ανταλλάξουμε ευχές. Θα είμαστε παρόντες συνεχώς, κοντά στα Κέντρα Αγάπης.

Θα κάνουμε τη μεγάλη γιορτή που κάναμε πέρυσι στο ΣΕΦ. Θα την κάνουμε  περίπου στις 15 Ιανουαρίου, όλα τα Κέντρα Αγάπης μαζί, να κόψουμε την πίτα για το νέο έτος.

Να ευχηθώ ό,τι καλύτερο για εσάς, τις οικογένειές σας, τους συγγενείς σας.

Να έχουμε υγεία πάνω απ΄ όλα το 2016 και πιστεύω ότι παρά τις δυσκολίες, τελικά θα τα καταφέρουμε και ως χώρα και ως πόλη θα τα πάμε καλύτερα".
 
Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, ανέφερε με τη σειρά του:

"Σήμερα και όλες αυτές οι ημέρες είναι γιορτινές, είναι ευχάριστες, είναι γεμάτες χαρά. Ο Δήμαρχος είπε σχεδόν τα πάντα, ιδιαίτερα για την προτίμηση που υπάρχει στα Κέντρα Τρίτης Ηλικίας, τα οποία τα λέμε Αγάπης και Αλληλεγγύης και θα την ήθελα και εμπράκτως εδώ, να γίνεται. Καταλαβαίνετε τί λέω.

Είναι το μόνο παράπονό μου ότι δεν θέλω, ούτε εγώ, ούτε ο Δήμαρχος, να μένει κλειστό το Κέντρο Αγάπης μετά από κάποια ώρα. Αυτό θα το φροντίσετε εσείς. Αυτό είναι αγάπη. Σήμερα έχουμε χίλιους υπαλλήλους. Πριν δέκα χρόνια είχαμε δυόμιση χιλιάδες υπαλλήλους και εδώ δεν βρίσκαμε καρέκλα να μείνει.

Χρόνια πολλά σε όλους σας. Ο Δήμος Πειραιά "τρέχει" 360 ημέρες το χρόνο, αλλά τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια. Δεν φθάνει μόνο ο Δήμος του Πειραιά, πρέπει κι εσείς να βοηθήσετε και εννοώ όχι οικονομικά, αλλά με τη συμμετοχή σας, διότι ό,τι και να σχεδιάζουμε, όσο καλά και να τα σχεδιάζουμε, αν δεν συμμετέχετε εσείς, επιτυχία δεν θα έχουμε.

Αγάπη λοιπόν και έμπρακτη αλληλεγγύη. Χρόνια πολλά. Να περάσετε καλά"