Χρηματοδότηση ύψους 744,340.00 ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020, έλαβε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, για την υλοποίηση του Φεστιβάλ «Η δυναμική του ελληνικού λόγου στο Θέατρο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο να αποτελέσει θεσμό για την πόλη και να εδραιωθεί μακροπρόθεσμα ως ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στην Αττική. Είναι τριετές και θα διεξάγεται την περίοδο της Άνοιξης κάθε έτους (2018, 2019 & 2020). 

Κάθε χρόνο θα παρουσιάζονται τρία θεατρικά έργα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με σκοπό τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση των τάσεων του ελληνικού έργου από το 1950 και μετά.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται δωρεάν παράλληλες δράσεις και ανοιχτά στο κοινό θεατρικά αναλόγια, ημερίδες, συζητήσεις και παρουσιάσεις σχετικές με το ελληνικό θεατρικό κείμενο.

Οι στόχοι του Φεστιβάλ είναι:

1. Ανάδειξη της θεματολογίας του ελληνικού θεατρικού κειμένου μετά το 1950.

2. Δημιουργία ενός θεατρικού κοινού που θα είναι εξοικειωμένο με τις πτυχές της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

3.Ανάπτυξη της πολιτιστικής δημιουργίας στην Αττική και βελτίωση των πολιτιστικών υπηρεσιών που προσφέρονται.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε: «Η χρηματοδότηση που έλαβε ο Ο.Π.Α.Ν. από το «ΕΣΠΑ 2014-2020» ύψους 744,340.00 ευρώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής,  είναι μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή  για τον Δήμο, τον Ο.Π.Α.Ν.και κυρίως για την πόλη μας. Κι αυτό γιατί επισφραγίζεται η υλοποίηση μιας μεγάλης  πολιτιστικής δράσης, το Φεστιβάλ «Η δυναμική του ελληνικού λόγου στο Θέατρο», το οποίο θα πραγματοποιείται για 3 χρόνια στο ιστορικό μνημείο της πόλης μας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη για την αγαστή συνεργασία, η οποία είναι συνεχής και αποφέρει θετικά αποτελέσματα,  επ΄ ωφελεία των πολιτών και του Πειραιά.  Στόχος μας είναι να καθιερωθεί το Φεστιβάλ ως ένας θεσμός καλλιτεχνικής  δημιουργίας και να προσελκύσει δημότες και επισκέπτες της πόλης μας, προκειμένου να έρθουν κοντά στη μαγεία του θεάτρου. Με δεδομένο το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνει η χώρα και η πόλη, επιδιώκουμε  ως Δημοτική Αρχή, να αξιοποιούμε χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να υλοποιούμε δράσεις και συνέργειες που κινούνται στην κατεύθυνση της πολιτιστικής αναβάθμισης της πόλης μας. Πιστεύουμε στη δυναμική του Πειραιά και θέλουμε να πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας».