Με τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη να αναμετρώνται στον "τελικό" του β' γύρου για την ανάδειξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τα "μαγειρέματα" για τα κλιμάκια και τους υποστηρικτές των Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολου Τζιτζικώστα, σχετικά με ποιόν θα "αβαντάρουν" την 10η Ιανουαρίου, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σε ότι έχει να κάνει σχέση με τον Πειραιά, οι εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα αναμένονται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν υπολογίσει κανείς τις συνθήκες με τις οποίες διεξήχθησαν οι προεκλογικές διεργασίες στο Μεγάλο Λιμάνι, οι οποίες θα λέγαμε ότι δεν ήταν στο πλαίσιο της ομόνοιας και της συσπείρωσης που επιχειρεί η κεντροδεξιά παράταξη.

Βάσει των ποσοστών που συγκέντρωσαν στην πόλη μας και οι τέσσερις υποψήφιοι, αυτός με τη μεγαλύτερη "επιρροή" στους Πειραιώτες Νεοδημοκράτες είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 39%, ενώ ο δεύτερος Κυριάκος Μητσοτάκης, με 30,5%, δείχνει ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή στον β' γύρο.

Αυτό που θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν κάποιος, είναι τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξουν έναν εκ των Μεϊμαράκη - Μητσοτάκη, όσοι αποκλείστηκαν από τον α' γύρο.

Αναμφίβολα, δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα που ανακατεύτηκαν έντονα με τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., ήταν ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Γιάννης Μελάς. Ο πρώην βουλευτής και Υπουργός Παιδείας και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Προσόδων και Εμπορίου, συστρατεύτηκαν στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα, αν και ο πρώτος μπήκε στη διαδικασία "περνώντας τη γραμμή" στους ψηφοφόρους του για στήριξη στο πρόσωπο του Μεϊμαράκη...

Οι Πειραιώτες όμως, όπως και στο σύνολο της Επικράτειας Νεοδημοκράτες, "έριξαν" τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην τέταρτη και τελευταία θέση (μόλις 10%), με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να μην έχει "ανοίξει" ακόμα τα χαρτιά του για τη 10η Ιανουαρίου, σε αντίθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη που τάσσεται υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του peiraiasnews.gr, ο Γιάννης Μελάς φαίνεται να κλίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ερώτημα παραμένει τί στάση θα τηρήσει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Τα προγνωστικά για τον Μεσσήνιο πολιτικό κινούνται στο μεταίχμιο... Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι "καραμανλικές" του καταβολές θα τον στείλουν πίσω στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ κάποιοι άλλοι αποκλείουν τέτοιο ενδεχόμενο και πιθανολογούν στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο λόγος είναι ότι ένα άλλο μεγάλο "κεφάλι" της γαλάζιας δεξαμενής στο Μεγάλο Λιμάνι και αντίπαλο δέος του πρώην Υπουργού στην Α' Πειραιώς, τάχθηκε εξ αρχής στο πλευρό του κ. Μεϊμαράκη και πήρε πολλούς πόντους από την πρωτιά που καρπώθηκε στον Πειραιά. Αυτό το μεγάλο "κεφάλι" λοιπόν ακούσει στο όνομα Κώστας Κατσαφάδος.

Ο μεγάλος γρίφος για τα πειραιώτικα τεκταινόμενα της Νέας Δημοκρατίας παίρνει ακόμη "τρομακτικότερες" διαστάσεις με τους ανθρώπους που απαρτίζουν το έμψυχο δυναμικό των συνεργατών και των πολιτικών γραφείων των δύο ανδρών.

Οι μισοί ήταν από την αρχή υπέρ του Μεϊμαράκη ή του Μητσοτάκη και δεν ακολούθησαν τη "γραμμή" του επικεφαλής τους, ενώ όσοι θα κληθούν να "καταταγούν" σε έναν από τους δύο χωρίς να θέλουν, τότε θα δημιουργηθεί μια δύσκολη κατάσταση!

Δεν είναι πράγματα που τα βγάζουμε από το μυαλό μας... οι ίδιοι τα έχουν δηλώσει δημόσια και μάλιστα με πολλαπλά ποστ και "τιτιβίσματα" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Γενικώς οι Νεοδημοκράτες στον Πειραιά είναι μια "ωραία ατμόσφαιρα", όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος...