Χρόνια πολλά σου πρόεδρε

Τα γενέθλια του έχει σήμερα ο διοικητικός ηγέτης των ερυθρολεύκων και πρώτος δημοτικός συμβουλος της πόλης του Πειραιά Βαγγέλης Μαρινάκης

 Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ συμπληρώνει τα 50 του χρόνια και όλος ο Πειραιάς του εύχεται τα καλύτερα και μόνο επιτυχίες.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γεννήθηκε σαν σήμερα το 1967 στον Πειραιά. Και η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε από το καλοκαίρι του 2010 να είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Επί των ημερών του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός άλλαξε επίπεδο. Στο λιμάνι έχουν έρθει παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Μιραλάς, Πάντελιτς, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Ριέρα, Σαβιόλα, Αμπιντάλ, Καμπιάσο και τόσοι άλλοι που έδωσαν λάμψη στην ομάδα και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα έχει πάρει εφτά σερί πρωταθλήματα και αυτό είναι ρεκόρ, καθώς ποτέ άλλοτε πρόεδρος του Θρύλου δεν έχει πάρει εφτά σερί τίτλους από τότε που ανέλαβε. Από το 2010 και μετά ο Ολυμπιακός έχει πάρει επίσης τρία Κύπελλα Ελλάδας, ενώ οι ευρωπαϊκές πορείες του συλλόγου, τον έχουν ανεβάσει επίπεδο και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της ηπείρου. Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει φτάσει τα 44 πρωταθλήματα, περισσότερα από όλες τις άλλες ομάδες μαζί και έχει στόχο να οδηγήσει τον Θρύλο σε ακόμη μεγαλύτρες επιτυχίες και τίτλους τα επόμενα χρόνια.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό, φρόντισε να κάνει την ομάδα αξεπέραστη με τα ασύλληπτα ρεκόρ της. Μεγαλύτερη διαφορά από τον δεύτερο, 17 νίκες στα πρώτα 17 ματς, 17 σερί νίκες, ολοκλήρωσε ένα πρωτάθλημα αήττητος εκτός έδρας και τόσα άλλα ρεκόρ με τη σφραγίδα του μεγάλου του προέδρου, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όμως, η συνεισφορά του στον κορυφαίο σύλλογο της Ελλάδας δεν σταματά στο ποδόσφαιρο. Μπάσκετ γυναικών, αλλά και όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Ερασιτέχνη με την αρωγή του προέδρου του, Μιχάλη Κουντούρη, έχουν... εκτοξευθεί. Δεν περνάει χρόνος που να μην κατακτάται κούπα σε κάποιο από τα λεγόμενα «μικρά» σπορ. Και όχι μόνο εντός συνόρων.

Το έργο του Βαγγέλη Μαρινάκη, όμως, δεν σταματάει εκεί. Διάφορες φιλανθρωπίες, δωρεές, η σίτιση των προσφύγων και άλλα πολλά, είναι μερικά μόνο από αυτά που αποδεικνύουν πως ο πρόεδρος του Θρύλου σκέφτεται τον συνάνθρωπο. Σκέφτεται όμως και τον Πειραιά, την πόλη που τον μεγάλωσε, καθώς το 2014 στήριξε σαν απλός στρατιώτης την προσπάθεια του Γιάννη Μώραλη να διεκδικήσει τη δημαρχεία και ο κόσμος τον ανέδειξε πρώτο σε σταυρούς σε όλο τον Πειραιά.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πολλά όνειρα για τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά. Είναι μόλις 50 και έχει να δώσει ακόμα πολλά στον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο. Είναι ο πρόεδρος των τίτλων και στα χρόνια που έρχονται, θα δουν ακόμα περισσότερα τα μάτια μας.

Πρόεδρε, όλη η Ολυμπιακή οικογένεια και ο Πειραιάς σου εύχονται πάντα γερά και Χρόνια σου Πολλά!

 

Περισσότερα από την κατηγορία

TOP STORIES