Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών (στο Λονδίνο από την Morgan Stanley) για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Ο.Λ.Π. (61%), το σχέδιο προβλέπει αρχικά την πώληση του 51% και σε ορίζοντα πενταετίας επιπλέον ποσοστού 16%, με τον προτιμητέο επενδυτή να υποχρεούται - βάσει σύμβασης - να επενδύσει 350 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ενδιαφέρον είχαν επιδείξει η κινεζική Cosco, η δανέζικη APM Terminals και η ICTS από τις Φιλιππίνες.

Το ΤΑΙΠΕΔ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 12 Ιανουαρίου 2016, με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικές προσφορές των διεκδικητών του λιμανιού του Πειραιά θα αποσφραγιστούν παρουσία των παρατηρητών και των συμβούλων της συγκεκριμένης επένδυσης και η οποία, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, περιλαμβάνεται στο πακέτο των 9 αποκρατικοποιήσεων, που θα πρέπει να τρέξουν άμεσα και σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο της τρέχουσας αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, η Morgan Stanley που λειτουργεί ως σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, αναμένεται να μεταβιβάσει στο Ταμείο τις τεχνικές προσφορές που αφορούν τις επενδύσεις στο λιμάνι.