Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης υποδέχθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αντιπροσωπεία του Πολεμικού Ναυτικού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με επικεφαλής τον υποναύαρχο Αρχηγό του Ανατολικού Στόλου κ. Shen Hao.

Τον υποναύαρχο συνόδευαν οι κυβερνήτες των τριών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται  στο λιμάνι του Πειραιά, πλοίαρχοι κ.κ.: Hu Jie, Wang Hongbing,Zhou Baojun. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της ελληνοκινεζικής φιλίας. Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, αντηλλάγησαν απόψεις για τη μακραίωνη ιστορία των δύο λαών.

Ας σημειωθεί ότι ο Πειραιάς είναι αδελφοποιημένος από το 1985 με τη Σαγκάη.  

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, δήλωσε:

«Σήμερα είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στον Δήμο πολυμελή αντιπροσωπεία του Πολεμικού Ναυτικού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με επικεφαλής τον υποναύαρχο Αρχηγό του Ανατολικού Στόλου της Κίνας και τους τρεις Κυβερνήτες των πολεμικών πλοίων που ελλιμενίζονται στο λιμάνι του Πειραιά. Αντηλλάγησαν απόψεις για την μακραίωνη κοινή πορεία ανά τους αιώνες της Ελλάδας και της Κίνας. Επίσης έγινε συζήτηση για το πρόσφατο ταξίδι του κ. Δημάρχου με αντιπροσωπεία του Δήμου στην Κίνα  και για διάφορα άλλα πολιτισμικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος».