Ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης πρώην Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού και μέλος της σημερινής Δημοτικής Αρχής, με ανακοίνωση του καταγγέλλει τη δίωξη του.

Ειδικότερα ο κ. Γουρδομιχάλης ο οποίος υπήρξε διευθυντής στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού για 17 χρονιά σε ανάρτηση του κάνει λόγο για δίωξη που του ασκήθηκε από τους αξιολογητές των υποψήφιων διευθυντών στην περιοχή του Πειραιά, επειδή όλα αυτά τα χρόνια εναντιώθηκε σε συμφέροντα και συντεχνίες, όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

 Ο κ. Γουρδομιχάλης ο οποίος στο παρελθόν στήριξε πολιτικά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για «απομάκρυνση» του από το σχολείο που υπηρέτησε, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει πως σε παρόμοια κατάσταση «δίωξης» βρέθηκαν και άλλοι διευθυντές στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και επισημαίνει πως τέτοιου είδους ενέργειες βλάπτουν και υπονομεύουν τη δημόσια Παιδεία.

Παράλληλα δεν παύει να ευχαριστήσει τη Δημοτική Αρχή που συνέδραμε όλα τα χρόνια στην αναβάθμιση του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού και αναφέρει πως θα συνεχίσει τον αγώνα του δίπλα στα παιδιά και το σχολείο που πέρασε 17 χρόνια της ζωής του από όποια θέση ευθύνης του ζητηθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Γουρδομιχάλη 

Σχετικά με τις εξελίξεις στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού.

Θελω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους γονείς του ΕΠΑΛ, αλλά και τους πολίτες απο τον δήμο Κορυδαλλού και τους άλλους δήμους για τα δεκαδες μηνύματα συμπαράστασης τους στο Γονείς Επαλκορυδαλλού

Μηνύματα που δείχνουν την αγωνία τους για το μελλον του σχολείου αλλά και την αγανάκτηση τους για τον τρόπο που εφάρμοσε η διοίκηση στην αξιολόγηση των υποψηφίων διευθυντών σχολείων της περιοχής του Πειραιά.

Αλλά και μηνύματα διαμαρτυρίας για τη δίωξη μου, όπως και άλλων διευθυντών, και την απομάκρυνση μου απο το ΕΠΑΛ, λόγω του οτι συγκρούστηκα με τις συντεχνίες, αφού πάντα έβαζα τη δημόσια παιδεία πάνω απο τα συμφέροντα τους.

Έχω τη γνώμη οτι τέτοιες διώξεις βλάπτουν και υπονομευουν τη δημόσια παιδεία.

Αλλά σιγουρα βλάπτουν και αυτούς που καθοδήγησαν, εκτέλεσαν ή σιώπησαν, όπως θα δείξει το μέλλον, αργά ή γρήγορα.

Εσείς είστε, όμως, οι καταλληλότεροι αξιολογητές του έργου μου στο ΕΠΑΛ, γιατί εσεις ξέρετε καλύτερα απ' όλους τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζαμε απο κοινού.

Παρ' όλα αυτα καταφέραμε με τη βοήθεια και της Δημοτικης Αρχης, να κάνουμε το ΕΠΑΛ ένα απ' τα μεγαλυτερα, καλύτερα και ασφαλεστερα σχολεία της χώρας.

Εδω και 17 χρόνια μας εμπιστεύεστε για την εκπαίδευση και την ασφάλεια των παιδιών.

Αυτή είναι η πιο ακλόνητη, η πιο έγκυρη απόδειξη της προσφοράς μου στην εκπαίδευση.

Δεν θα επιτρέψω στη πίκρα, που δικαιλογημένα με κατέχει, να με αδρανοποιήσει.

Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας, στα παιδιά μας και στο σχολείο μας, από όποια τυχόν θέση ευθύνης έχω στο μελλον και με όποιον τρόπο μπορώ.

Σας ευχαριστώ και πάλι!

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης