Ο πρώτος γύρος για τα Πρωταθλήματα των περισσότερων χωρών της Ευρώπης έχει ολοκληρωθεί και οι ομάδες καταστρώνουν τα πλάνα τους ενόψει της μετεγγραφικής χειμερινής περιόδου. Από τη μεριά του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιήσει επίσημα αν θα γίνουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, με τον Μάρκο Σίλβα να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Δημοσιεύματα από την Αυστρία όμως κάνουν λόγο για ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον Έλληνα ομογενή Θάνο Πέτσο, ο οποίος αγωνίζεται με τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης.

 

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η αθλητική ιστοσελίδα sport.oe24.at: "Ο Ολυμπιακός θέλει τον παίκτη απαραιτήτως. Αμέσως μετά την έλευση της νέας χρονιάς, θα παρθεί η απόφαση".

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής είναι ένας από τους πολλούς Έλληνες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, ενώ δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε ελληνικό σύλλογο, καθώς γεννήθηκε στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας στις 05/06/1991 (έχει καταγωγή από την Γουμένισσα Μακεδονίας) και τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε στην Μπάγιερ Λεβερκούζεν το 2010.

Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Καϊζερσλάουτερν, η μετεγγραφή του στην Γκρόιτερ Φιρτ, για να τον αποκτήσει το 2013 η Ραπίντ Βιέννης - ο πρώτος σύλλογος στην καριέρα του εκτός Μπουντεσλίγκα.

Αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού μέσου - αν και ξεκίνησε ως αμυντικός και δεξί μπακ - και είναι στέλεχος των Εθνικών Ομάδων από τα 16 του.

Από τα 19 του είχε δείξει τις ποδοσφαιρικές του αρετές, κάνοντας τον πρώην Ομοσπονδιακό μας τεχνικό, Φερνάντο Σάντος, να τον καλέσει στην Εθνική. Οι επιδόσεις του Πέτσου ήταν αρκετές για να τον εντάξουν στην τελική 23αδα, που θα αποτελούσε την ελληνική αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014. Η ατυχία όμως του "χτύπησε την πόρτα" και ο τραυματισμός του τον κράτησε εκτός Εθνικής.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν, έχει απορρίψει δύο φορές πρόταση του Π.Α.Ο.Κ., ενώ στην παρούσα φάση στόχος του είναι να καθιερωθεί στην Εθνική Ελλάδος.

Γιάννης Κούζηλος