Την ώρα που απομένουν ελάχιστα εκλογικά κέντρα στην ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, στον Πειραιά η διαδικασία της καταμέτρησης έχει ολοκληρωθεί, με τα αποτελέσματα να έχουν την ίδια σειρά με αυτά της Επικράτειας.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης "σάρωσε" στο Μεγάλο Λιμάνι, καθώς το συνολικό ποσοστό του ξεπέρασε το 40% των ψήφων, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης με περίπου 28% θα τον αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο της 10ης Ιανουαρίου.

Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας κατέλαβαν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, με τους δυο τους να δείχνουν μέσα από τη "σούμα" που έκαναν στον Πειραιά, ότι δεν κατάφεραν να "πείσουν" τους Πειραιώτες Νεοδημοκράτες να τους εμπιστευτούν τον προεδρικό θώκο του κόμματος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μόλις που ξεπέρασε τις 1.000 ψήφους, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας πήρε "κάτω από τη βάση" καθώς δεν κατάφερε να πιάσει ούτε 900 ψήφους.

Αποτελέσματα στη ΝΔ στο 60% της ενσωμάτωσης: Μεϊμαράκης: 39% - Μητσοτάκης 30% - Κεντρική Εικόνα

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην περιφέρεια Α' Πειραιώς και Νήσων:

ΕΓΚΥΡΑ: 7.750

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ:    46,94% (3.638)

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:     28,49% (2.208)

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:           13,43% (1.041)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ11,14% (863)

 

Τα αποτελέσματα της Επικράτειας στο 60% της ενσωμάτωσης

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ:    39% (3.638)

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:     30,5% (2.208)

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:           20,5% (1.041)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: 10% (863)

 

Υ.Γ.1: Η μαζική κινητοποίηση των κεντροδεξιών ψηφοφόρων σαφώς και ικανοποίησε τους τέσσερις υποψήφιους και τα στελέχη του κόμματος, διότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ν.Δ. για συσπείρωση, η οποία πέρα από την ανάδειξη προέδρου στοχεύει στην αύξηση των ποσοστών της, με σκοπό την "αποκαθήλωση" του Τσίπρα. Ίδια εικόνα παρουσιάστηκε και στον Πειραιά, με τη διαφορά όμως ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που πήγε στις κάλπες ήταν άτομα της τρίτης ηλικίας. Η απουσία του στοιχείου της νεολαίας - άρα και του μέλλοντος της Ν.Δ. στον Πειραιά - ήταν αισθητή και ορισμένα "γαλάζια" πειραιώτικα στελέχη, που έχουν "φάει" τις εκλογικές αναμετρήσεις "με το κουτάλι", εκφράζουν τις έντονες δυσφορίες, αλλά και ανησυχίες τους για τη... γήρανση της κεντροδεξιάς στον Πειραιά. "Τους έχουμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό να κάνουν κάτι και να στραφούν στους νέους. Έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μας τόσα χρόνια στις εκλογές, αλλά κάποια πράγματα φωνάζουν από μόνα τους και δεν θέλουν μεγάλη εμπειρία για να συνειδητοποιήσεις τον κίνδυνο", αναφέρουν με έμφαση.

 

Υ.Γ.2: Πριν την 20η Δεκέμβρη οι ζυμώσεις και οι αντιπαραθέσεις στο Μεγάλο Λιμάνι ανάμεσα σε Νεοδημοκράτες Πειραιώτες, σχετικά με το ποιός θα στηρίξει ποιόν "έδιναν κι έπαιρναν". Η μεγαλύτερη εντύπωση όμως προκλήθηκε από διάφορους "αναποφάσιστους", οι οποίοι άλλαζαν "στρατόπεδο υποψηφίου" ανά βδομάδα! Μάλιστα, πολλοί απ΄ αυτούς "έσπαγαν" τα τηλέφωνα και εμφανίζονταν σε φωτογραφίες να ασπάζονται σταυρωτά τον x υποψήφιο, ενώ μετά εξέφραζαν τη στήριξή τους στον y, εν συνεχεία στον ω και πάει λέγοντας... Οι ψίθυροι στον Πειραιά για τον ποιόν θα "αβαντάρουν" στον β' γύρο της 10ης Ιανουαρίου έχουν ήδη ξεκινήσει, με πολλούς γνώστες των νεοδημοκρατικών δρώμενων στην πόλη μας να παρατηρούν από "απόσταση ασφαλείας" την... προσαρμογή όσων πήγαν "κουβά".