Δεν σταματάνε οι «κλουζώ» της δημοσιογραφίας στον Πειραιά, να δημοσιεύουν ανυπόστατα κείμενα,  σε μια προσπάθειά να αμαυρώσουν την εικόνα της πόλης, προκειμένου να εξυπηρετήσουν στην καλύτερη περίπτωση φιλοδοξίες.

Αποκορύφωμα της στοχευμένης επίθεσης των δήθεν ενημερωτικών site, είναι τώρα και η θάλασσα του Πειραιά. Δημοσιεύουν  κάποιες μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ, με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουν αναστάτωση στους δημότες.

Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, θυμίζουμε ότι το ΠΑΚΟΕ είναι ένας Οργανισμός, που κατά καιρούς έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ουκ ολίγες μηνύσεις και αγωγές από Δημάρχους και άλλους αιρετούς, λόγω αμφισβήτησης των μετρήσεών  του σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Εκκωφαντική είναι η απάντηση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας –του επίσημου φορέα μετρήσεων ποιότητας των Υδάτων- καθώς στην τελευταία της έκθεση τονίζει ότι η ποιότητα των υδάτων  στις παραλίες Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα είναι εξαιρετική!

Επιπλέον τονίζεται ότι η Μαρίνα Ζέας Α.Ε., είναι υποχρεωμένη βάσει Νόμου να διενεργεί τακτικές μετρήσεις προκειμένου να  διαπιστώνεται η ποιότητα των  υδάτων, καθώς πρέπει να τηρούνται τα προβλεπόμενα όρια.

Είναι ανήκουστο λοιπόν, στο βωμό των όποιων σκοπιμοτήτων να γίνεται συνειδητά προσπάθεια να υποβαθμιστεί μια ολόκληρη πόλη και να δημιουργείται χωρίς λόγο ανησυχία στους πολίτες.

Δυστυχώς υπάρχει κι αυτή η «δημοσιογραφία». Ευτυχώς που όλος ο Πειραιάς γνωρίζει ποιοι είναι οι γράφοντες και τις κωλοτούμπες που έχουν κάνει κατά καιρούς. Ο μόνος λόγος που κάποιοι τους διαβάζουν είναι για να γελάσουν, βλέποντας τις συγγνώμες που υποχρεώνονται συχνά πυκνά  να ζητούν έπειτα από εξώδικα, εξαιτίας κακόβουλων και ανυπόστατων αναρτήσεων.