Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατά τη διάρκεια του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου αποδόμησε ένα -ένα τα επιχειρήματα όλων όσων βρήκαν ευκαιρία να αντιπολιτευθούν την παρούσα Δημοτική Αρχή, με αφορμή τη διαχείριση της στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Ένα θέμα που προέκυψε ύστερα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ο κ. Μώραλης στην τοποθέτησή του στάθηκε τόσο στην ουσία του προβλήματος και τα δικαιώματα των εργαζομένων, όσο όμως και στα κακόβουλα δημοσιεύματα και στις διαμαρτυρίες «ανώνυμων» δημοτών που εξακόντισαν τόνους λάσπης, αναπαράγοντας ανακρίβειες από το διαδίκτυο.

Ειδικότερα, όσον αφορά το θέμα για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών και την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στη Διεύθυνση καθαριότητας, ο κ. Μώραλης τόνισε ότι στα πλαίσια των δυνατοτήτων που είχε ο Δήμος είναι ικανοποιημένος τόσο για το αποτέλεσμα, όσο και για τον χρόνο ανταπόκρισης της διεύθυνσης καθαριότητας στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Το πρόβλημα ήταν τεράστιο, καθώς είχαν συγκεντρωθεί τόνοι σκουπιδιών και ο καύσωνας έκανε το έργο των υπαλλήλων ακόμα πιο δύσκολο.

Ο δήμαρχος Πειραιά δεν παρέλειψε να παρουσιάσει και στοιχεία για τον τρόπο που επιλέχθηκε να γίνει η αποκομιδή μετά την κρίση στην καθαριότητα και έκλεισε μια και καλή το θέμα, που σκόπιμα κάποιοι προσπάθησαν  να αναδείξουν ως μείζον πρόβλημα στην πόλη.

Στη συγκεκριμένη συζήτηση χρήσιμη ήταν και η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Παναγιώτη Καλογερόγιαννη, ο όποιος επεσήμανε ότι τα δημοσιεύματα περί αποκαλύψεων που πρόκειται να κάνει είναι σενάρια φαντασίας.

Ο αντιδήμαρχος δήλωσε ότι από κοινού με το δήμαρχο ήταν στους δρόμους για να επιβλέπουν τις εργασίες αποκομιδής και είχαν άμεση συνεργασία για την επίλυση του προβλήματος.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως με την αύξηση των οργανικών θέσεων που εισηγήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο δίνεται η δυνατότητα να μεγαλώσει η δύναμη του μόνιμου προσωπικού και να αποφευχθούν στο μέλλον αντίστοιχα προβλήματα. Κάτι όμως που για να γίνει πρέπει να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που έδωσαν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον τομέα αυτόν. Απομένει λοιπόν η κυβέρνηση, η οποία δημιούργησε το πρόβλημα, να δώσει και τη λύση όπως έχει ήδη δεσμευτεί απέναντι στους εργαζόμενους.