Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (05/07/2017), στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο ψαράδες, όταν το δεξαμενόπλοιο υδροφόρου «ΑΙΓΙΝΑ» συγκρούστηκε με το αλιευτικό τους σκάφος «Παναγιώτης», 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας .

Για το δυστύχημα ενημερώθηκε η βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, η οποία επισκέφθηκε την Παρασκευή 07/07/2017 τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύση-Χαράλαμπο Καλαματιανό.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαματιανό, η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος είναι σε εξέλιξη και έχει οριστεί πραγματογνώμονας από το λιμεναρχείο Αίγινας.

Εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των δύο άτυχων ψαράδων, η κ. Γεννιά τόνισε: «Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι μοναδική και ανεπανάληπτη και η οδυνηρή και ξαφνική απώλειά της αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό που δεν μπορεί να μετρηθεί». Η βουλευτής επισήμανε ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες της έρευνας και η έκδοση του πορίσματος από τον πραγματογνώμονα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες όπου και εάν υπάρχουν.