Ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας & Τεχνολογίας - EIT European Institute of Innovation προσκαλούν τις μαθήτριες από 12 έως 17 ετών σε συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Εργαστήρια για δεξιότητες ψηφιακής κωδικοποίησης που απευθύνονται σε μαθήτριες στην Ελλάδα». ("Workshops for digital coding skills targeted to female school students in Greece").

Στόχος της εκπαιδευτικής δραστηριότητας είναι να φέρει τις συμμετέχουσες μαθήτριες πιο κοντά στον προγραμματισμό μέσα από ένα εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο.
Οι συμμετέχουσες θα αποκτούν βασικές έννοιες προγραμματισμού, όπως οι επαναλήψεις, οι υποθέσεις, οι ερωτήσεις και τα διαγράμματα ροής. Στο τέλος του κύκλου θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν την δική τους εφαρμογή για κινητό.
 
Το πρόγραμμα ενδεικτικά έχει συνολική χρονική διάρκεια 1 εβδομάδα και αναλυτικά θα αποτελείται από:
 
Μία δίωρη συνάντηση με τους γονείς προκειμένου να ενημερωθούν για την σημασία του προγραμματισμού στις μέρες μας και τις δυνατότητες που παρέχουν στα παιδιά τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια. 
 
Πέντε δίωρες εκπαιδευτικές ενότητες. 
 
 
 
 • Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Αίτημα συμμετοχής μπορείτε να δηλώσετε στο τηλέφωνο 2104990456 και 2104990545 έως τη Δευτέρα 10 Ιουλίου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.