Με κοινή τους δήλωση οι δύο αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Βεντούρης και Γιάννης Μελάς, δίνουν την δική τους ηχηρή απάντηση και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους, σχετικά με τα σενάρια που διακινούν διάφορες τοπικές ιστοσελίδες, αμφιβόλου κύρους και αισθητικής, περί δήθεν κόντρας μεταξύ των δύο αντρών…

Οι δύο αντιδήμαρχοι και στενοί συνεργάτες, τονίζουν ότι είναι εντυπωσιασμένοι από την φαντασία όσων διακινούν τα μυθεύματα περί δήθεν άγριας κόντρας, ενώ παράλληλα τοποθετούν την "δημόσια" πλέον συζήτηση για τα σκουπίδια στο σωστό πλαίσιο και ενημερώνουν τους πολίτες του Πειραιά για το τι ακριβώς ισχύει, σχετικά με την διαδικασία της αποκομιδής τους.

Τέλος, επισημαίνουν πως θα βρεθεί τρόπος ώστε να μην πληρώσουν οι πολίτες τα δημοτικά τέλη που τους αναλογούν για το επιμαχο χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν μαζεύονταν σκουπίδια στην πόλη. 

Αναλυτικά η κοινή δήλωσηαπάντηση των δύο αντιδημάρχων Πειραιά:

Σε απάντηση δημοσιεύματος τοπικής ιστοσελίδας, που αναφέρει δήθεν κόντρα (άγρια μάλιστα) των αντιδημάρχων Μελά και Βεντούρη σχετικά με το αν υπήρξε κατάληψη ή απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι από τη φαντασία ορισμένων ανθρώπων.

Για άλλη μια και τελευταία φορά. Δεν υπήρξε απεργία, αλλά κατάληψη και αυτό αποδεικνύεται εύκολα από την επίσημη ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Επειδή αυτό που έχει πραγματικά σημασία όμως, δεν είναι τα σενάρια διαφόρων, αλλά το να επανέλθει η πόλη στην πρότερη κατάσταση και να μαζευτούν τα σκουπίδια το συντομότερο δυνατό, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια σε αυτή και μόνο την κατεύθυνση.

Δεν μας χαροποιεί η κατάσταση στην πόλη, οι Πειραιώτες έχουν δίκιο, αλλά όπως ανακοίνωσε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, πιστεύουμε ότι μέχρι την Πέμπτη η πόλη θα έχει καθαριστεί σε μεγάλο βαθμό. Και μετά θα βρεθεί τρόπος να μην πληρώσουν οι δημότες τα δημοτικά τέλη για το χρονικό διάστημα που δεν μαζεύονταν τα σκουπίδια