Μία παράσταση με ξεχωριστό ενδιαφέρον θα παρουσιάσει στο Δημοτικό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» το Eργαστήρι Δημιουργικής Γραφής TABULA RASA την Τετάρτη 5 Ιουλίου στις 9 το βράδυ με τίτλο «Για την Ειρήνη…»  στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο  Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη στη δημοτική ενότητα Ρέντη.

 

Οι σπουδαστές του τμήματος υποκριτικής υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της καθηγήτριάς τους, Μαρίας Τζανουκάκη, θα παρουσιάσουν μία πρωτότυπη παράσταση ενάντια στον πόλεμο με αποσπάσματα από κωμωδίες και τραγωδίες του αρχαίου δράματος. Αυτές οι επιλογές καθώς και η σύνθεση των επιμέρους κομματιών προσφέρουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα αλλά κυρίως καταδεικνύουν ότι «είτε είσαι νικητής είτε νικημένος ο πόλεμος φέρνει δεινά σε όλους» :

Για ποιο λόγο θυσιάστηκε η Ιφιγένεια; - Για να αρχίσει ο πόλεμος.

Γιατί θυσιάστηκε η Πολυξένη; - Για να αποδοθούν τιμές στους νικητές του πολέμου.

Γιατί ο Αίαντας, αφού ανήκει στους νικητές, σκορπίζει το θάνατο; - Γιατί τον αδίκησαν στη μοιρασιά των λαφύρων του πολέμου.

Είναι ευτυχισμένη η κόρη του Μενελάου, Ερμιόνη, με τη δούλα Ανδρομάχη, που της έφεραν από την Τροία; - Όχι γιατί πρέπει να ζει μαζί της και να μοιράζεται το σπίτι και το σύζυγό της.

Είναι ευτυχισμένες οι κόρες του Αγαμέμνονα, Ηλέκτρα και Χρυσόθεμις στο Άργος; - Όχι ζουν σαν δούλες και ονειρεύονται εκδίκηση για το θάνατο του Αγαμέμνονα.

Τι προτείνει η Λυσιστράτη; - Αποχή από τον έρωτα για να σταματήσει ο πόλεμος.

Τι προτείνει ο Τρυγαίος; - Επιστροφή στη Ζωή τώρα που τελείωσε ο πόλεμος.
 

Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για την κάλυψη αναγκών της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.  

Τετάρτη 5 Ιουλίου
Δημοτικό θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Νάξου & Σταυράκη, Αγ.Ι.Ρέντη
Ώρα έναρξης: 21:00
 Αντί εισιτηρίου συγκέντρωση τροφίμων