Ο Ολυμπιακός σημείωσε την 9η νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα της Α1 επικρατώντας του Εθνικού με 15-5 ως τυπικά φιλοξενούμενος στο Παπαστράτειο και εστιάζει την προσοχή του στο κρίσιμο παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης με την Μπαρτσελονέτα, για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των αγώνων του Ελληνικού Πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του και να προσθέσει μια ακόμα νίκη στο ενεργητικό του. Με δύο γκολ του Γούνα και ένα του Μουρίκη, οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 0-3, 1:38 πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου, για να μειώσει ο Τζώρτζης σε 1-3 (0:24).

Στο 2ο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε ταχύτητα σκόραρε πέντε φορές ακόμα και διεύρυνε το προβάδισμά του στο 8-2, ενώ με 3-11 οδηγούσε στο σκορ στο φινάλε του 3ου οκταλέπτου. Ο Ολυμπιακός, στον Α' όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, προέρχεται από την σπουδαία νίκη κόντρα στην Πριμόριε Ριέκα και ενώ είχαν προηγηθεί οι διαδοχικές εκτός έδρας ισοπαλίες με Έγκερ και Σπαντάου.

Τα οκτάλεπτα:

1-3

1-5

1-3

2-4

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Τζωρτζάτος, Τζώρτζης 2, Θαλασσινός, Κόχειλας, Χατζηκυριακάκης 1, Μίσιτς, Χαραλαμπόπουλος, Χονδροκούκης 1, Φούτρης, Ξανθόπουλος, Μπεριστιάνος, Αργυρακούλης, Αϊβαλιώτης, Βουνισέας, Αργυρόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.: Πάβιτς, Μυλωνάκης 2, Δελακάς, Γούνας 2, Φουντούλης 3, Δερβίσης, Ποντικέας, Ντόσκας 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Μάλιαρακ 2, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος

 

Βλάχος: "Οι παίκτες μου είναι έτοιμοι"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε τα εξής: "Βλέπω τους παίκτες μου ότι είναι έτοιμοι και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια. Ο Εθνικός ήταν πολύ ανταγωνιστικός και σοβαρός και εμείς χρειάστηκε ναι παίξουμε ιδιαίτερα δυναμικά και σοβαρά για να κάνουμε αυτό το σκορ. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με την Μπαρτσελονέτα".

 

Ποντικέας: "Στην Βαρκελώνη για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο"

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού, Κυριάκος Ποντικέας δήλωσε με τη σειρά του: "Ήταν το τελευταίο παιχνίδι που δώσαμε πριν το ματς με την Μπαρτσελονέτα και προσπαθήσαμε να βγάλουμε κάποια πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση. Έχουμε αφήσει πίσω μας την νίκη με την Ριέκα και κοιτάμε την αναμέτρηση με την Μπαρτσελονέτα για την οποία προετοιμαζόμαστε όλες αυτές τις ημέρες. Θα είναι ένα διαφορετικό και δύσκολο εκτός έδρας ματς αλλά εμείς θα πάμε στην Βαρκελώνη για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο".

Και τώρα η Μπαρτσελονέτα!