Στη Βουλή μεταφέρεται η υπόθεση του Πάνου Καμμένου για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.
Σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα δώσει εξηγήσεις από το βήμα της Βουλής απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που καθέσε ο Άδωνις Γεωργιάδης πριν από λίγες μέρες.

Ο υπουργός θα κληθεί να απαντήσει και στις αποκαλύψεις των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ πως μίλησε 12 φορές με τον ισοβίτη. Η υπόθεση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

52 βουλευτές μίλησαν στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και κάνουν λόγο για μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα, αλλά και για αντιθεσμική και επίκινδυνη συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου.

Νέα Δημοκρατία: Σκανδαλώδης συμπεριφορά, να απολογηθεί στη Βουλή

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την αποκάλυψη των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ πως ο Πάνος Καμμένος συνομίλησε 12 φορές με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως η αποκάλυψη εκθέτει ακόμα περισσότερο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, αλλά και την κυβέρνηση. Προσθέτει ότι οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον «λαλίστατο» Πάνο Καμμένο, καλώντας τον να απολογηθεί στη Βουλή για την υπόθεση.
«Όσο και αν το αποφεύγουν τo ερώτημα είναι αμείλικτο: Τι έχει να πει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στον φυλακισμένο ισοβίτη για ναρκωτικά και μιλά μαζί του πάνω από δέκα (10) φορές σε διάστημα λίγων ημερών;» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Οι νέες αποκαλύψεις για πολλαπλές τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και του ισοβίτη για ναρκωτικά Γιαννουσάκη σε διάστημα λίγων ημέρων, εκθέτουν ακόμη περισσότερο τόσο τον ίδιο όσο και την Κυβέρνηση συνολικά που τον στηρίζει.

Για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον συνήθως λαλίστατο κ. Καμμένο ο οποίος μέχρι τώρα έχει επιλέξει το δρόμο της σιωπής. Τη Δευτέρα, όμως, είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί για όλα αυτά στη Βουλή», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

Οι αποκαλύψεις των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ για τις συνομιλίες

Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αποκάλυψαν ότι ο Πάνος Καµµένος -αντίθετα µε τους µέχρι σήµερα ισχυρισµούς της κυβέρνησης και του υπουργού ∆ικαιοσύνης κ. Στ. Κοντονή ότι ο υπουργός Εθνικής Αµυνας έκανε «ό,τι θα έκανε κάθε πολίτης» συνοµίλησε συνολικά µε 12 κλήσεις µε τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, όπως προκύπτει από τις αναλυτικές καταστάσεις της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Ο κ. Καµµένος µίλησε µε τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη για σχεδόν 20 λεπτά στις 17, τις 18 και τις 23 Ιανουαρίου 2017. Οι αποκαλύψεις αυτές καταρρίπτουν τους ισχυρισµούς του υπουργού Αµυνας ότι απλώς είπε στον Γιαννουσάκη να καταθέσει και να πει την αλήθεια και εγείρουν πολύ σοβαρά ερωτήµατα για παρεµβάσεις στο έργο της ∆ικαιοσύνης και για προσπάθεια να στηθεί µια δικαστική σκευωρία.

Στις 17 Ιανουαρίου 2017, ο Πάνος Καµµένος µίλησε τηλεφωνικά τρεις φορές µε τον καταδικασµένο σε ισόβια για την υπόθεση του «Noor1» Μάκη Γιαννουσάκη και άλλη µία φορά την επόµενη ηµέρα, στις 18 Ιανουαρίου, καλώντας ο ίδιος ο υπουργός από το προσωπικό του κινητό, όπως αποκάλυψε στην ιστοσελίδα του το περιοδικό «Unfollow» και όπως επιβεβαίωσε µιλώντας στη Βουλή ο ίδιος ο υπουργός ∆ικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Όπως επίσης αποκαλύπτουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για πρώτη φορά στις 22 Ιανουαρίου ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης ενηµέρωσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καµµένο, µε σχετικό SMS ότι θα πήγαινε όντως να καταθέσει τα σχετικά στοιχεία και ότι θα συνεννοούνταν µε την προϊσταµένη να πάει µε ειδική µεταγωγή, ώστε να µη γίνει ευρύτερα γνωστό ότι θα πήγαινε να δώσει στοιχεία στην εισαγγελέα.

Στο µακροσκελές µήνυµα που έστειλε στον Πάνο Καµµένο αναφερόταν και στο ενδεχόµενο να βγει εκτός φυλακής την 1η Φεβρουαρίου και ζητούσε από τον υπουργό να καταθέσει υπέρ του. Μάλιστα, την επόµενη ηµέρα, στις 23 Ιανουαρίου, καταγράφηκε ακόµα µία εξερχόµενη κλήση του Μάκη Γιαννουσάκη προς τον Πάνο Καµµένο.

Στη Βουλή και ο Κοντονής

Eρωτήματα επίσης προκαλεί η στάση του Σταύρου Κοντονή στην υπόθεση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιλεκτικά θεωρεί ως αξιόπιστη μία από τις τρεις συνεντεύξεις του Μάκη Γιαννουσάκη και όχι τις δύο ένορκες καταθέσεις του ενώπιον δικαστικών λειτουργών.

Ο Σταύρος Κοντονής καλείται επίσης στη Βουλή σήμερα το απόγευμα για να απαντήσει σε δύο ερωτήσεις για την υπόθεση.