«Δεν έχω κληθεί από κανέναν για να συζητήσουμε για το μεταναστευτικό» δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ο κ. Μώραλης τόνισε πως θα στείλει επιστολή στους αρμόδιους φορείς για να ενημερωθεί επισήμως για τα σχέδια που ακούγονται για δημιουργία χώρου υποδοχής στο μεγάλο λιμάνι.

Μάλιστα επισήμανε πως είχε τηλεφωνική συνομιλία  με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τα θέματα Μετανάστευσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ πρότεινε να γίνει διαπαραταξιακή επιτροπή για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού.

«Ο Πειραιάς εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό, ωστόσο μέχρι τώρα, ούτε η Περιφέρεια ούτε η κυβέρνηση έχουν προσδιορίσει συγκεκριμένο χώρο. Όταν ενημερωθώ επισήμως θα ξεκαθαρίσω τη θέση μας και εν συνεχεία θα υποβάλλω τις προτάσεις μας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Μέλημά μας είναι να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης, με σεβασμό στους μετανάστες που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Μώραλης.