Μια μεγάλη προσφορά έρχεται με την εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017.

Η μεγάλη εφημερίδα του Σαββάτου προσφέρει εντελώς δωρεάν στους αναγνώστες της το μυθιστόρημα της Γουόρις Ντίρι "Λουλούδι της ερήμου" που έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση, καθώς καταγράφει την αληθινή και άκρως δραματική ιστορία ενός κοριτσιού της αφρικανικής ερήμου.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Γουόρις Ντίρι, γόνος μιας παραδοσιακής σομαλικής οικογένειας νομάδων, που πίστευαν σε αρχαϊκά έθιμα όπως ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων και ο γάμος ανάμεσα σε κοριτσάκια προεφηβικής ηλικίας και σε ηλικιωμένους άντρες, το έσκασε από την καταπιεστική ζωή της στην αφρικανική έρημο, όταν ήταν μόλις δεκατριών χρονών, αγράμματη και πάμπτωχη, χωρίς τίποτα δικό της εκτός από ένα κουρελιασμένο σάλι.

Η νεαρή Γουόρις αντιμετώπισε την εκμετάλλευση, την απόπειρα βιασμού και την ωμή βία, και με επίμονο αγώνα, κατόρθωσε να φτάσει στο μακρινό Λονδίνο, όπου δούλεψε σαν υπηρέτρια στο σπίτι του πρέσβη θείου της. Εκεί, ενώ πάσχιζε να μάθει ανάγνωση και γραφή, η εντυπωσιακή ομορφιά της τράβηξε την προσοχή ενός φωτογράφου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει σύντομα μια καριέρα στο μόντελινγκ, που την οδήγησε τελικά στη Νέα Υόρκη και στη διεθνή φήμη.
Το αυτοβιογραφικό βιβλίο της,  προσφέρει μια ακαταμάχητη, σε πρώτο πρόσωπο αφήγηση της δραματικής και διδακτικής της οδύσσειας.

Είναι ένα ζωντανό πανόραμα της απλής, συχνά σκληρής ζωής των νομαδικών φυλών της Σομαλίας, αλλά και μια φλογερή, πειστική έκκληση για δράση από μια εύγλωττη κι ελκυστική υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ξέρει από προσωπική πείρα αυτό το θέμα.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ