Εκτός από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος τήρησε σιγήν ιχθύος όταν ρωτήθηκε για το σκάνδαλο που εμπλέκει τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ Πάνο Κάμμενο σε υπόθεση επικοινωνίας με καταδικασμένο ισοβίτη για εμπορία ναρκωτικών, ερωτηματικά εγείρονται και για τη στάση της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος

Υπόλογοι θα πρέπει να θεωρούνται και ο Σταμάτιος Ράπτης, ο οποίος είναι Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής  Αντιναύαρχος Λ.Σ., όπως και ο Κωνσταντίνος Λεοντάρας Αρχιπλοίαρχος του Λ.Σ και κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, που αμφότεροι διαλέγουν το δρόμο της σιωπής, σε μία υπόθεση που αμαυρώνει το όνομα του Λιμενικού Σώματος

Ειδικότερα, από τη στιγμή που ο αξιωματικός του λιμενικού σώματος Παναγιώτης Χριστοφορίδης φέρεται να μετέχει σε συνομιλίες με τον ισοβίτη κατάδικο Μάκη Γιαννουσάκη και να του υποδεικνύει τι ακριβώς πρέπει να πει, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από την πολιτεία, ο κ. Ράπτης, οφείλει να διατάξει έρευνα και να ρίξει άπλετο φως στην σκοτεινή αυτή υπόθεση. Το ίδιο ισχύει και για τον κύριο Λεοντάρα που είναι προιστάμενος του κ. Χριστοφορίδη.

Οι κύριοι Ράπτης και Λεοντάρας οφείλουν να προστάψουν την υπόληψη του Λιμενικού Σώματος και να κινήσουν τις κατάλληλες διαδικασίες, ώστε να δοθούν απαντήσεις στην πιο σκοτεινή υπόθεση των τελευταίων ετών.

Κάτι τέτοιο κρίνεται επιβεβλημένο ειδικά από την στιγμή που ο πολιτικός τους προϊστάμενος Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε στο ραδιόφωνο των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ πως κατόπιν της δικής του έρευνας προκύπτει ότι ο αξιωματικός του Λιμενικού Παναγιώτης Χριστοφορίδης «λειτουργούσε ανεξάρτητα από την υπηρεσιακή του ιδιότητα» και «δεν εκτελούσε εντολές του Λιμενικού».