Εκδικάστηκε χθες στο Α΄ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά η υπόθεση για το αδίκημα της φθοράς του ιστορικού Μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων «Πυρρίχιο Πέταγμα».

 

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δήλωσε μεταμέλεια για την πράξη του,  καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή. Σημειώνεται ότι στη δίκη παραστάθηκε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Πειραιά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Oδηγήθηκε ενώπιων της Δικαιοσύνης ο υπεύθυνος για τη βεβήλωση του  Μνημείου Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Αλεξάνδρας. Εύχομαι να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοιες πράξεις,  οι οποίες αποτελούν ντροπή και ασέβεια στην ιστορία και στον πολιτισμό  μας. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι τέτοιου είδους ενέργειες θα έχουν την τιμωρία που τους αρμόζει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Δικαιοσύνη και να καλέσω γι΄ ακόμα μια φορά τους δημότες να καταγγέλλουν χωρίς φόβο τέτοιου είδους φαινόμενα. Πιστεύω πως οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε, έτσι ώστε να  μπει ένα  τέλος στα φαινόμενα βανδαλισμού, τα οποία πολλαπλασιάστηκαν ανεξήγητα το τελευταίο διάστημα.  Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τη δημόσια περιουσία,  γιατί είναι  περιουσία του κάθε δημότη».