Στην Αθήνα έφτασε το βράδυ της Τετάρτης ο Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος αποτελεί την πρώτη φετινή μεταγραφή του μπασκετικού Ολυμπιακού. Ο Λετονός γκαρντ τόνισε ότι με την μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους» κάνει ένα βήμα μπροστά και χαρακτήρισε τον Θρύλο ως μια σπουδαία ομάδα, η οποία είναι μια από τις ανταγωνιστικές στην Ευρώπη».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν λες όχι στον Ολυμπιακό». Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο έβλεπε να σηκώνει την Ευρωλίγκα πριν από λίγα χρόνια και πλέον θα είναι συμπαίκτες στον Θρύλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι βήμα μπροστά για εμένα και χαίρομαι που είμαι εδώ, όμως έχουμε τώρα πολύ δουλειά μπροστά μας. Δεν λες όχι στον Ολυμπιακό. Μίλησα με τον Νίκο Ζήση και θα μιλήσω ξανά μαζί του. Με βοήθησε πολύ όσο ήμουν στη Μπάμπεργκ. Δεν ήταν ακριβώς δύσκολη απόφαση, ο Ολυμπιακός είναι μία σπουδαία ομάδα, μια από τις πιο ανταγωνιστικές στην Ευρώπη».

Για το γεγονός ότι θα αγωνίζεται στην ίδια ομάδα με τον Βασίλη Σπανούλη, είπε: «Το σκεφτόμουν χθες αυτό. Είναι σπουδαίο γιατί τον έβλεπα να παίρνει την Euroleague μερικά χρόνια πριν και τώρα θα είμαστε συμπαίκτες και θα παίζουμε στο ίδιο επίπεδο, οπότε είναι σπουδαίο αυτό».