Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών του Πειραιά πραγματοποιείται η «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά, η οποία περιλαμβάνει 45 δράσεις δημιουργικότητας για τα παιδιά της πόλης, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, και θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της «Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017», πραγματοποιήθηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη το workshop «Σημεία του Ορίζοντα» της εικαστικού Κύρας Αλιγιζάκη, όπου τα παιδιά δημιούργησαν τις δικές τους ζωγραφιές και συμμετείχαν σε εικαστικές δράσεις, με σημείο αναφοράς την εγκατάσταση «Πτερόεντα» της κ. Αλιγιζάκη.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, Νίκος Παρασκευόπουλος, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την εικαστική δράση από τη διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, Ευαγγελία Μπαφούνη.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις δράσεις της «Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017», η κ. Μπαφούνη ανέφερε: «Μέσα από αυτές τις δράσεις, τα παιδιά γνωρίζουν την πόλη, καθώς επισκέπτονται διάφορους χώρους, όπως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και άλλα, ανακαλύπτοντας τον Πειραιά».

«Σκοπός μας είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τους χώρους που ανήκουν στον δήμο, και μπορεί να περνούν καθημερινά από τα σημεία, όμως να μην ξέρουν πραγματικά τι σημασία αυτών των χώρων. Οι βιβλιοθήκες μας ή οι πινακοθήκες μας, για παράδειγμα, είναι άγνωστα μέρη, τα οποία, μάλιστα, δεν είναι ευδιάκριτα στην πόλη, ούτε ως κτίρια, αλλά ούτε ως στίγμα και εμείς πρέπει να τα κάνουμε σημεία διακριτά στον κάθε πολίτη και ειδικά στα παιδιά», πρόσθεσε.

Τέλος, η διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πρέπει τα παιδιά να αισθάνονται αυτά τα μέρη ως ένα κομμάτι του σπιτιού τους, ένα κομμάτι της ζωής τους και να αισθάνονται άνετα. Πρέπει τα παιδιά να γνωρίσουν την πόλη τους και να την αγαπήσουν, για να μπορέσουν να γίνουν καλύτεροι πολίτες, έχοντας άποψη για τον χώρο που ζουν».

Σημειώνεται, ότι η «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας», διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά, από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.