Στην παραδοχή ότι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

«Ο υπουργός Άμυνας συνομίλησε για να συγκαλυφθεί ή για να αποκαλυφθεί η αλήθεια» ανέφερε ο κ. Κοντονής. Υποστήριξε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν προέτρεψε τον ισοβίτη να κάνει οτιδήποτε αλλά να πει την αλήθεια. «Κατηγορείτε τον υπουργό ότι έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο για να αποκαλυφθεί η αλήθεια;» συνέχισε ο Σταύρος Κοντονής και υπερασπίστηκε πλήρως την κίνηση του συναδέλφου του που έχει προκαλέσει σάλο εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση για την κριτική που άσκησε στον Πάνο Καμμένο.

« Μίλησε με ισοβίτη ο οποίος έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών του είπε μη μιλήσεις; του είπε μην αποκαλύψεις τίποτα ή του είπε μίλα όπως ο νόμος ορίζει; Ακόμα και μετά την έκδοση αμετακλήτου αποφάσεως κάποιος ο οποίος θα δώσει πληροφορίες για περαιτέρω αποκάλυψη πράξεων τυγχάνει ορισμένες ευεργετικές διατάξεις» είπε ο Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης ερευνάται ο ρόλος του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, που εμφανίζεται σε ηχητικό ντοκουμέντο να συνομιλά με τον Γιαννουσάκη, αλλά και και το αν υπάρχει ήσσονος σημασίας παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας της φυλακής. Ταυτόχρονα ο κ. Κοντονής είπε ότι διεξάγεται έρευνα για τις καταγγελίες του ισοβίτη με δικαστική συνδρομή από ξένο κράτος.