Η Δημοτική Αρχή Πειραιά εστιάζοντας στη διευκόλυνση των δημοτών και τη σωστή καθοδήγηση των επισκεπτών κρουαζιέρας στα αξιοθέατα της πόλης, ξεκίνησε την τοποθέτηση νέων πινακίδων ονοματοθεσίας.
 
Σε πρώτη φάση, τοποθετήθηκαν 150 νέες πινακίδες ονοματοθεσίας περιμετρικά του Λιμανιού, ενώ συνολικά θα τοποθετηθούν πάνω από 2.000 πινακίδες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά εντός του 2016.


 
Τονίζεται πως η μεγάλη έλλειψη οδοσήμανσης που είχε παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό και με τις μονοδρομήσεις, επιβάρυνε το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Πειραιά.
 
Παράλληλα, πάνω στους ίδιους στύλους, όπου κρίνεται απαραίτητο, προστίθενται πινακίδες κατεύθυνσης για τους πολίτες και τους επισκέπτες της κρουαζιέρας, σε σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος καθώς και σε περιοχές όπου υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες.


 
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, δήλωσε:

"Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, προχωρήσαμε στη νέα ονοματοθεσία κομβικών σημείων της πόλης, η οποία έχει ως στόχο  τη σωστή ενημέρωση των δημοτών μας και των επισκεπτών της κρουαζιέρας, που επιθυμούν να περιηγηθούν  στις ομορφιές του Πειραιά.

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Πειραιά, υλοποιεί την καμπάνια "Destination Piraeus" με σκοπό να αναδειχθεί ο Πειραιάς σε έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρήσαμε επιτακτική ανάγκη και τη νέα ονοματοθεσία, έτσι ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές, στους εμπορικούς δρόμους και στα αξιοθέατα της πόλης μας"