Ανοικτό για τους Πειραιώτες είναι το νέο πάρκο «Αγνάντι» στην Καστέλλα, το οποίο δημιουργήθηκε εξ αρχής από τον Δήμο Πειραιά, σε δημοτικό χώρο που παρέμενε ανεκμετάλλευτος,  καθώς  επί σειρά ετών χρησιμοποιείτο ως χώρος στάθμευσης.

Το πάρκο «Αγνάντι», έκτασης 600 τ.μ. βρίσκεται πάνω από την παραλία Βοτσαλάκια και δίπλα από τη νέα παιδική χαρά που έφτιαξε ο Δήμος Πειραιά πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους στην Καστέλλα. Διαθέτει μεγάλο καθιστικό χώρο που προσφέρει μοναδική θέα. Επιπλέον στο πάρκο, έχουν φυτευθεί νέα δέντρα. 

Στο νέο πάρκο του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε χθες εκδήλωση για παιδιά, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Ο.Π.Α.Ν., στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Από τον Δήμο Πειραιά έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση οι Αντιδήμαρχοι κυρία Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου, οι κ.κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, Γιάννης Μελάς, Σταύρος Βοϊδονικόλας και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Στην Καστέλλα, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας, ο Δήμος Πειραιά δημιούργησε ένα πάρκο για μικρούς και μεγάλους. Το δημοτικό πάρκο «Αγνάντι», σε συνδυασμό με τη νέα  παιδική χαρά που φτιάξαμε δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, προσφέρει έναν ιδανικό χώρο για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Στόχος μας είναι να υπάρξουν κι άλλες αντίστοιχες ενέργειες από τον Δήμο Πειραιά. Πιστεύω ότι είναι ένα ιδανικό μέρος για να χαλαρώνει κανείς και να απολαμβάνει τη μοναδική αυτή θέα. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι απαραίτητο να προσφέρουμε όμορφες στιγμές στους πολίτες. Με το νέο πάρκο, τις νέες παιδικές χαρές, τις νέες πλατείες, θέλουμε να περνούν όμορφα οι δημότες μας. Μέχρι στιγμής έχουμε δημιουργήσει 10 νέες παιδικές χαρές και έχουμε ανακατασκευάσει 12 παιδικές χαρές σε όλη την πόλη. Σκοπός μας δεν είναι να κόβουμε κορδέλες, αλλά να τις χαίρονται μικροί και μεγάλοι. Σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε, με συνεχή προσπάθεια και με επιμονή».