Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της 31ης Έκθεσης Βιβλίου που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στο Πασαλιμάνι.

Ο Δήμος Πειραιά, συμμετέχει στην Έκθεση με περίπτερο που αφορά στην τουριστική προβολή της πόλης, στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά και στην Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης περιηγήθηκε στην Έκθεση μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, ενημερώθηκε για τους τίτλους βιβλίων που είναι διαθέσιμοι για το κοινό και συνομίλησε με επισκέπτες της έκθεσης.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας,

Υποδεχόμαστε για ακόμα μια χρονιά την Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι, την 31η μια έκθεση θεσμό για τον Πειραιά, που εδώ και τρεις δεκαετίες πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.   

Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, το Πασαλιμάνι γίνεται πόλος έλξης για τους φίλους του βιβλίου όχι μόνο από τον Πειραιά αλλά από ολόκληρη την Αττική.

 Εμείς, ως Δημοτική Αρχή και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, θα στηρίζουμε πάντα με όσα μέσα διαθέτουμε το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας, με στόχο κάθε χρόνο να αποκτά όλο και μεγαλύτερη αίγλη και να προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες. Βασικό μας μέλημα είναι η διάδοση του βιβλίου και η πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης μας.

Μέσω της Έκθεσης Βιβλίου δεκάδες εκδότες και βιβλιοχαρτοπώλες, αλλά και συγγραφείς του Πειραιά, έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν και να προωθήσουν τη δουλειά τους σε ένα μεγάλο αναγνωστικό κοινό.

Προσκαλώ όλο τον κόσμο, τους φίλους του βιβλίου, να έλθουν στο Πασαλιμάνι, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Επίσης, μπορούν να επισκεφθούν και το περίπτερο του Δήμου Πειραιά, να διαβάσουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Βεάκειο Θέατρο, τα προγράμματα της ΚΟΔΕΠ και μια σειρά λειτουργιών του Δήμου ή του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

Εύχομαι καλή επιτυχία και στη φετινή, την 31η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι. Όπως είπε και ο Πρόεδρος αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης, το βιβλίο θα έπρεπε να αποτελεί στις ημέρες μας, με την οικονομική κρίση  και τα προβλήματα που μαςταλανίζουν, μια σωστή επιλογή για όλους μας. Είναι ένα ταξίδι όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης, καθώς μέσα από τα βιβλία μπορείς να μάθεις, να γνωρίσεις πράγματα που δεν γνώριζες, να προβληματιστείς.

Σήμερα μάλιστα συνδυάσαμε την ετήσια γιορτή των Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου μας με την έκθεση βιβλίου.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως ένα παιδί, από τα τρία-τέσσερα του χρόνια μεγαλώνοντας μέσα από τα βιβλία αποκτά την απαραίτητη γνώση, που μπορεί πραγματικά να αλλάξει και τη ζωή του και τη ζωή όλων.

Εύχομαι καλή επιτυχία και κάθε χρόνο και καλύτερα. Να είστε καλά.»

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν:

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Οι Αντιδήμαρχοι: κ.κ. Μελάς ΓιάννηςΓαϊτανάρος Στέλιος, Σιγαλάκος Κυριάκος, Αργουδέλης Αλέξανδρος, Βοϊδονικόλας Σταύρος. Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Νταϊφά Ειρήνη. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ταταρόπουλος Βασίλης. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΡΑΠ κ. Αβραμίδης Παναγιώτης και κ. Μπρατσόλης Στέλιος αντίστοιχα. Η Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κα Λαουλάκου Κορίνα. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κα Σταθάκη Μαρία και Καλλέργη Έφη. Οι Πρόεδροι της Β΄ Κοινότητας κα Αθανασίου Λίνα, της Ε΄ κ. Βοϊδονικόλας Γιάννης και ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αλιφραγκής.

Στην τελετή των εγκαινίων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου ψυχαγώγησε τους παρευρισκόμενους.