Αγριεύουν τα πράγµατα στον ελεγχόµενο από τον ΣΥΡΙΖΑ ραδιοφωνικό σταθµό «Στο Κόκκινο», καθώς µέχρι το τέλος του µήνα αναµένεται να ανακοινωθούν περικοπές στους µισθούς δηµοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών.

Οπως πληροφορείται το «SECRET» των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, η απόφαση είναι ήδη ειληµµένη σε υψηλό κοµµατικό επίπεδο και η οµάδα των ανθρώπων που ελέγχει τη διοίκηση είναι αποφασισµένη να την υλοποιήσει µε κάθε κόστος. «Αν δεν το κάνουµε τώρα, το επόµενο βήµα θα πρέπει να είναι απολύσεις, που θέλουµε να αποφύγουµε», λένε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ενώ το σχετικό µήνυµα έχει σταλεί και στους εργαζόµενους: «Αν πράγµατι θέλετε κι εσείς να λειτουργήσει ο σταθµός και να επιβιώσει, να δεχθείτε τις µειώσεις και να προχωρήσουµε».

Ωστόσο, η πρώτη αντίδραση κάθε άλλο παρά θετική ήταν.

Σε Γενική Συνέλευση που έγινε µε αφορµή και τις καθυστερήσεις στη µισθοδοσία, αποφασίστηκε µε 22 ψήφους υπέρ έναντι 18 κατά να ξεκινήσει νέος γύρος κινητοποιήσεων. Επειδή πάντως η απόφαση ελήφθη µε σχετικά οριακή πλειοψηφία, δεν αποκλείεται τις επόµενες ηµέρες να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις.
Οι εργαζόµενοι που κρατούν πιο µετριοπαθή στάση κατηγορούν τους συναδέλφους τους που θέλουν πιο δυναµικό τρόπο αντίδρασης ότι είναι υπερβολικοί για τα δεδοµένα της εποχής.

«∆εν γίνεται να απεργούµε για δεδουλευµένα δύο µηνών, όταν σε άλλα µαγαζιά υπάρχουν καθυστερήσεις πέντε και έξι µηνών, αλλά δεν ανοίγει µύτη», λένε και προσπαθούν να βρουν µια χρυσή τοµή, για να αποφευχθούν χειρότερες εξελίξεις.

Ολα αυτά πάντως προκαλούν πονοκέφαλο στους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολούνται µε τα κοµµατικά Μέσα, καθώς σε µια δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση και το κόµµα η εικόνα κινητοποιήσεων εργαζοµένων επειδή είναι απλήρωτοι και ετοιµάζονται µειώσεις στους µισθούς τους κάθε άλλο παρά κολακευτική είναι για ένα κόµµα της Αριστεράς.