Αρέσει ο Χίγκινς, μάτια σε Στρέλνιεκς

Σιγά-σιγά βγαίνουν ονόματα στα ρεπορτάζ για τον Ολυμπιακό ως μεταγραφικοί στόχοι. Είναι ακόμα βέβαια όλα πρώιμα και δεν έχει εξελιχθεί κάποια διαδικασία, συζήτηση, δεν υπάρχει με λίγα λόγια κάτι δεδομένο στη φάση που είμαστε. Εχουμε πει πως όλα είναι μία αλυσίδα, κάθε κρίκος στην αλυσίδα συνδέεται με τον επόμενο και τον προηγούμενο.

Ενα δεδομένο, λοιπόν, είναι πως ο Κόρι Χίγκινς της ΤΣΣΚΑ, που κατέκτησε χτες τη VTB League και βρίσκεται στη Μόσχα εδώ και δύο χρόνια, αρέσει στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Χίγκινς μάλιστα στον τελευταίο χτεσινό τελικό με την Κίμκι (3-0) είχε 18 πόντους με 4/7 τρίποντα. Είναι καλός αμυντικός στο ένας με έναν και πάνω στη μπάλα, με ντράιβ και καλό σουτ. Ολοκλήρωσε την Ευρωλίγκα φέτος με 9,5 πόντους μ.ό. έχοντας 49% δίποντα και 47,2% στα τρίποντα. Στη VTB τελείωσε με 10 πόντους ανά παιχνίδι έχοντας 43,4% στα δίποντα και 41,1% στα τρίποντα. 

Ο Χίγκινς φαίνεται πως δεν θα ανανεώσει στην ΤΣΣΚΑ, δεν του αρέσει η ζωή στη Μόσχα και το κρύο και υπάρχει η πρόθεση πως μπορεί να επιτευχθεί μία συμφωνία με λιγότερα χρήματα από το 1 εκατ. δολάρια που παίρνει στους Ρώσους.

Το όνομα του Γιάννις Στρέλνιεκς ενδεχομένως και να απασχολήσει τους «ερυθρόλευκους», με τον Λετονό σουτέρ της Μπάμπεργκ (πήρε πρωτάθλημα Γερμανίας) να μη μένει στη Βαμβέργη και να φαίνεται έτοιμος για το επόμενο βήμα.

Τουρκικά δημοσιεύματα έκαναν χτες βράδυ λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Τόμας Ερτέλ που φεύγει από την Εφές, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ευσταθεί. 

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/06/2017)

Περισσότερα από την κατηγορία

TOP STORIES