Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στο χωριό Βρίσα της Λέσβου όχι μόνο από την καταστροφή που τους βρήκε μετά το χτύπημα του εγκέλαδου, αλλά και από το θάνατο της άτυχης Ελένης Βαλελή η οποία άφησε στα 43 της χρόνια την τελευταία της πνοή κάτω στα χαλάσματα του σπιτιού της.

Η Ελένη Βαλελή που έλκει την καταγωγή της από τη Λήμνο πριν από 3 χρόνια νίκησε τον καρκίνο και έκτοτε αντιμετώπιζε τη ζωή με πλέρια αισιοδοξία. Φίλοι και συγγενείς κάνουν λόγο για ένα χαρούμενο και εργατικό άτομο γεμάτο θετική ενέργεια που αγαπούσε τη ζωή, αλλά και τα δύο της παιδιά, τα οποία μετά και από την περιπέτεια που είχε με την υγεία της, ήταν πάντα δίπλα της.

Η ίδια όπως και ο σύζυγος της ήταν αγρότες στο επάγγελμα και δούλευαν πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Χτες όμως την ώρα του σεισμού ήταν και οι δύο εκεί. Η άτυχη γυναίκα είχε ξαπλώσει για το μεσημεριανό της ύπνο και δεν πρόλαβε να σηκωθεί, όταν η στέγη της οικίας της έπεσε και την καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ο άντρας της που βρίσκονταν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού φέρει κατάγματα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ο αντιδήμαρχος του νησιού Γ. Κατζανός ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο χωριό Βρίσα, προκειμένου να συντονίσει την επιχείρηση, σε επικοινωνία που είχε με τα parapolitika.gr τόνισε πως ο Δήμος θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την οικογένεια και θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό της.

Παράλληλα επεσήμανε την άψογη συνεργασία μεταξύ των αρχών, από την πρώτη κιόλας στιγμή, κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν σε άλλα θέματα που αφορούσαν το νησί, όπως το προσφυγικό και δήλωσε πως οι ζημιές σε όλο τη νησί της Λέσβου είναι αρκετά μεγάλες και πως κυριολεκτικά από θαύμα δεν θρηνήσαμε άλλα θύματα, καθώς το χτύπημα του εγκέλαδου ήταν αρκετά μεγάλο και σε ένταση και σε διάρκεια.