Η Ελλάδα με την Κίνα ανέκαθεν είχαν εξαιρετικές σχέσεις και μάλιστα ο Δήμος Πειραιά είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο της Σανγκάης. Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μια πολύ όμορφη εκδήλωση για τον εορτασμό της 45ης επετείου από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας, στην οποία παρευρέθηκε και ο «ερυθρόλευκος» ηγέτης, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, αλλά πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, Βαγγέλης Μαρινάκης, καλωσόρισε στην Ελλάδα τους εκπροσώπους της Κίνας και απευθυνόμενος στον πρώην Δήμαρχο Σανγκάης, αλλά και μέλος του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Χαν Ζενγκ, είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που σας υποδεχόμαστε στην πόλη μας. Ο Πειραιάς έχει αδελφοποιηθεί με την Σανγκάη, από το 1985 και είναι τώρα μια καλή ευκαιρία, για τις δύο πόλεις, να βρεθούν και πάλι πολύ κοντά, σε πολιτιστικό και επιχειρηματικό επίπεδο». Ο ηγέτης του Ολυμπιακού μάλιστα έδωσε ένα ξεχωριστό δώρο στον κύριο Χαν.

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης του χάρισε ένα χρυσό κότινο των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, ανέφερε: «Σας παραδίδω αυτό το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, το βραβείο του νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας, ένα στεφάνι από ελιά. Σύμβολο του Ελληνισμού, σύμβολο της προσπάθειας αυτής της πόλης, να νικά και να θριαμβεύει, σε όλα τα επίπεδα».

Στην εκδήλωση έδωσε επίσης το «παρών» ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ενώ υπήρξε και μουσική παράσταση της New Oriental Chinese Music Scene, της Λαϊκής Κυβέρνησης του Δήμου Σαγκάης.