Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επισκέφθηκε σχολεία της πόλης, για να ευχηθεί στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς  καλή σχολική χρονιά.

Ο κ. Μώραλης παραβρέθηκε στο  17ο Δημοτικό Σχολείο στα Καμίνια και στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς.

Το  μήνυμα του Δημάρχου Πειραιά για τη νέα σχολική χρονιά είναι το εξής:

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία που χαρακτηρίζεται από την ελπίδα και την αισιοδοξία που βλέπουμε σήμερα στα μάτια των παιδιών μας.

Το σχολείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή των μαθητών και των μαθητριών και όλοι εμείς, Πολιτεία, Δημοτική Αρχή, εκπαιδευτικοί και γονείς οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα σωστό σχολείο και ένα δημιουργικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Γνωρίζουμε όλοι ότι σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες θα συναντήσουμε δυσκολίες και προβλήματα, όμως ο Δήμος Πειραιά και εγώ προσωπικά θα προσπαθούμε καθημερινά στο βαθμό που μας αναλογεί, για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή σχολική χρονιά και ειδικά στους μαθητές μας,  καλή πρόοδο, να απολαύσουν το δημιουργικό «ταξίδι» της μάθησης και να έχουν μια χρονιά, γεμάτη γνώση και εμπειρίες οι οποίες θα τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή. Καλή Αρχή»!