Βαθμό από «χρυσάφι» κατάφερε να πάρει μέσα στην Ζένιτσα κόντρα στην Βοσνία Ερζεγοβίνη η Εθνική μας Ελλάδα (0-0) διατηρώντας το πλεονέκτημα για την πρόκριση στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων, με τον Καρνέζη να βρίσκεται σε πολύ καλή ημέρα σταματώντας όλες τις επιθετικές προσπάθειες των Βόσνιων.

Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε με υποδειγματική άμυνα μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά της και έτσι μετά από αυτό το ισόπαλο αποτέλεσμα βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η Εθνική μας ομάδα, μάλιστα, έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία να πάρει ακόμη και τους τρεις βαθμούς της νίκης στο 82’, όμως ο Μάνταλος έστειλε την μπάλα άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση.

Η «γαλανόλευκη» όμως κατάφερε να μη χάσει κόντρα στην Βοσνία και βρίσκεται ακόμη στην δεύτερη θέση του ομίλου της με 12 βαθμούς έναν παραπάνω από τους Βόσνιους.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική μας ομάδα θα είναι η Εσθονία στο τέλος του Αυγούστου με τους Ελληνες παίκτες να έχουν την τύχη της πρόκρισης στα χέρια τους.

Στο τέλος του παιχνιδιού σημειώθηκαν επεισόδια στον αγώνα με τους Βόσνιους φιλάθλους να πετούν αντικείμενα στους Ελληνες ποδοσφαιριστές.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βοσνία (Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς): Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Σούνιτς (69’ Ντούμιτς), Βράνιες, Ζουκάνοβιτς, Βίστσα, Πιάνιτς, Γιάγιαλο, Λούλιτς (21’ Κοντρό, 77’ Μπέσιτς), Ιμπίσεβιτς, Τζέκο.

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Τζιόλης, Ζέκα, Μπακασέτας (50’ Δώνης), Φορτούνης (94’ Μανιάτης), Μάνταλος (92’ Κουρμπέλης), Μήτρογλου.