Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες,  το 7ο Φεστιβάλ των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, με θέμα: «Τα παιδιά του Πειραιά»,  στο  Βεάκειο θέατρο.

Η καλοκαιρινή γιορτή περιελάμβανε  θεατρικά δρώμενα, μουσική και τραγούδι από τη χορωδία των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης,  παραδοσιακούς χορούς  και απαγγελία ποιημάτων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Τμήμα Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης της  Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.  

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Xαίρομαι ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στο Βεάκειο θέατρο όπως και πέρυσι, είτε στις εκδρομές σας, όταν έχω τη δυνατότητα να έρχομαι κι εγώ μαζί  είτε στις επιμέρους επισκέψεις στα Κέντρα Αγάπης. Είμαι χαρούμενος για αρκετούς λόγους. Πρώτον  γιατί μεταδίδετε μια ζωντάνια, μεγαλύτερη από αυτή που εμείς οι νεότεροι έχουμε. Δεύτερον γιατί ομολογώ ότι είστε ένα κοινό στο οποίο αισθάνομαι εντάξει απέναντί σας. Θεωρώ ότι στα Κέντρα Αγάπης έχουμε κάνει αρκετά σημαντική δουλειά. Πάντα λέω ότι υπάρχουν ελλείψεις και θα υπάρχουν, πάντα λέω ότι γίνονται λάθη και θα γίνονται και στο μέλλον, αλλά νομίζω ότι αυτά τα 2,5 κοντά 3 χρόνια μαζί με τον πρώην Δήμαρχο και στενό μου συνεργάτη Χρήστο Αγραπίδη, τον κ. Πλατανησιώτη, την κυρία Πετράκου, τους ανθρώπους που εργάζονται στα Κέντρα Αγάπης - και τους ευχαριστούμε πολύ γιατί δίνουν τον εαυτό τους για να περνάτε καλύτερα κάθε ημέρα - με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό συμπαραστάτες σε πολλά πράγματα που κάνουμε, θεωρώ ότι έχουμε κάνει αρκετά από αυτά που θα θέλαμε.

Ακούω καμιά φορά τον Χρήστο Αγραπίδη να λέει  ότι έχουμε τα καλύτερα Κέντρα Αγάπης στην Ελλάδα. Δεν το ξέρω, αλλά πιστεύω ότι έχουμε το λιγότερο από τα καλύτερα Κέντρα Αγάπης στην  Ελλάδα, με προγράμματα, με χώρους που προσπαθούμε να τους κρατάμε αξιοπρεπείς. Επαναλαμβάνω έχουν ελλείμματα, δεν «πετάμε στα σύννεφα»,  ξέρουμε τα προβλήματα των Κέντρων Αγάπης, όπως και άλλων δομών του Πειραιά, αλλά όπως έχω ξαναπεί, για ορισμένες δομές, είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Μια από αυτές είναι τα Κέντρα Αγάπης.

Εμείς οι νεότεροι, σας χρωστάμε. Παλέψατε, δουλέψατε σκληρά πολλές δεκαετίες για να φέρετε τη χώρα σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Φαίνεται, ότι εμείς οι νεότεροι δεν καταφέραμε να έχουμε την ίδια συνέχεια, αλλά πάντα πρέπει να ελπίζουμε και να είμαστε αισιόδοξοι ότι οι κόποι σας δεν θα πάνε χαμένοι και ότι με πιο πολύ δουλειά κι από εμάς, τους νεότερους, θα μπορέσουμε να πάμε καλύτερα.  Θέλω να υποσχεθώ ότι και τα υπόλοιπα 2,5 χρόνια θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής θα είμαστε κοντά σας και με τη φυσική παρουσία μας, αλλά και με βελτιώσεις που μπορούμε να κάνουμε  για να σας βλέπουμε να   χαμογελάτε. Έχω ξαναπεί ότι όταν χαμογελάνε τα παιδιά μας και οι μητέρες μας, οι πατεράδες μας ή οι παππούδες μας, αισθανόμαστε κι εμείς  καλύτερα και αισθανόμαστε  πραγματικά  εντάξει με τους εαυτούς μας και ευτυχισμένοι.

Εύχομαι και φέτος να περάσετε καλά. Συνήθως γίνεται ένα μεγάλο γλέντι. Ξέρω ότι έχετε δουλέψει γι αυτήν την ημέρα, με τα τραγούδια, με τους χορούς σας, με τα θεατρικά σας. Ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάσσετε, όποτε σας βρίσκω, ανεξάρτητα αν κάποιοι υποστήριξαν προεκλογικά τη Δημοτική Αρχή ή άλλη παράταξη, για μένα δεν έχει σημασία αυτό και νομίζω προσπαθώ τα  2,5 χρόνια να το αποδεικνύω αυτό ότι σε ορισμένα πράγματα είμαστε όλοι μαζί και χαίρομαι που είναι εδώ άνθρωποι κι από άλλες παρατάξεις. Πιστεύω, επαναλαμβάνω, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, στα Σχολεία, στα Κέντρα Αγάπης, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο πιστεύω ότι πρέπει να είναι ενωμένο - και είναι σε    μεγάλο βαθμό ενωμένο - για να κάνουμε τις ζωές σας  καλύτερες.

Εύχομαι καλή διασκέδαση. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ».         

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος  Αγραπίδης, ανέφερε:

«Κύριε Δήμαρχε σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Αγαπητοί φίλοι, καλεσμένοι, επίσημοι, συνάδελφοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγαπητά μέλη και των 11 Κέντρα Αγάπης του Δήμου Πειραιά, σήμερα είναι μια ημέρα γιορτινή, μια ημέρα ξεχωριστή, όπως συνηθίζεται να λέμε.  Γιατί είναι ξεχωριστή; Γιατί σήμερα εσείς είστε οι πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης. Σήμερα δείχνετε τη δουλειά και τα έργα που έχετε κάνει όλο αυτό το χρόνο, ενώ αποδεικνύετε ότι η τρίτη ηλικία είναι η ηλικία που μπορεί να είναι το ίδιο και περισσότερο δημιουργική με τις  άλλες περιόδους της ζωής μας. Η τρίτη ηλικία είναι η ηλικία που υπάρχει σοφία, που υπάρχει καλύτερη άποψη για τη ζωή. Στη τρίτη ηλικία μπορούμε να δούμε κι άλλες πιο δημιουργικές διαστάσεις για τη ζωή. Όταν λέμε για δημιουργία έρχεται το κέφι, η χαρά, η ανθρωπιά, η αγάπη, η ηρεμία.

Όλοι εμείς στον Δήμο Πειραιά, όπως είπε ο Δήμαρχος, από τη διοίκηση μέχρι και τους εργαζόμενους, είμαστε υπερήφανοι γι αυτά τα οποία σας δίνουμε, γι αυτήν την  έμφαση στη δημιουργία και γι αυτήν  την έμφαση στην έκφραση με διάφορα μέσα που σας παρέχουμε. Το σημερινό Φεστιβάλ, θα έλεγα ότι είναι η αποκορύφωση της προσπάθειας που κάνατε όλο αυτό το χρόνο και είναι κάτι που μας ξεχωρίζει από τους άλλους Δήμους  και ναι κύριε Δήμαρχε είναι κάτι που μας κάνει πραγματικά  να είμαστε πρωτοπόροι.

Η διοίκηση με επικεφαλής τον Δήμαρχο μας κ. Μώραλη και τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαγγέλη  Μαρινάκη, που δείχνει έμπρακτα να προσφέρει καθημερινά και να νοιάζεται για όλα τα Κέντρα Αγάπης. Φυσικά, εμείς όπως είπε και ο Δήμαρχος, λύνουμε και έχουμε λύσει πολλά προβλήματα, συνεχώς βελτιωνόμαστε και δίκαια έχουμε τη φήμη ότι είμαστε τα καλύτερα Κέντρα Αγάπης σε όλη την Ελλάδα. Αυτό είναι πραγματικότητα κύριε Δήμαρχε γιατί μην  ξεχνάτε και για ποια περίοδο μιλάμε. Υπάρχει μια κρίση δυστυχώς, και εμείς τους ανθρώπους αυτούς τους στηρίζουμε. Στηρίζουμε τη τρίτη ηλικία και είναι το πιο σημαντικό, σε μια τέτοια περίοδο κρίσης. Γιατί όταν στηρίζουμε τη τρίτη ηλικία στηρίζουμε και τον άνεργο γιο και την άνεργη κόρη, ενώ παράλληλα ξέρουμε ότι η βοήθειά μας αυτή  πολλαπλασιάζεται σε ολόκληρη την κοινωνία μας.

Να μην αφήσω και την πολιτεία με παράπονο. Όλα αυτά τα κάνουμε με μια πολιτεία που περικόβει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάθε χρόνο,  πόρους, μειώνει προσωπικό και προσπαθεί δυστυχώς, να βάλει κάθε εμπόδιο με κάθε τρόπο. Εμείς όμως, παρόλα αυτά μένουμε «όρθιοι», είμαστε εδώ, όλοι μαζί να δίνουμε τη «μάχη» καθημερινά και πιστεύω ότι μέχρι τώρα τα πάμε καλά. Η ανταμοιβή μας, όπως είπε και ο κύριος Δήμαρχος, είναι να σας βλέπουμε χαρούμενους, δραστήριους, δημιουργικούς.  Σήμερα μας δίνετε χαρά και κουράγιο, αλλά και την υποχρέωση να συνεχίζουμε.

Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο κ. Μώραλη και στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Μαρινάκη  για την αγάπη που μας δείχνουν. Και οι δύο δεν έχουν πει ποτέ όχι σε αίτημα που έχω κάνει για τα Κέντρα Αγάπης. Ποτέ. Να ευχαριστήσω τον Διευθυντή της Διεύθυνσης κ. Πλατανησιώτη, που είναι εδώ μαζί μας και μου έχει υποσχεθεί ότι του χρόνου θα έχουμε δύο δράσεις καινούργιες για τα ΚΑΠΗ τις οποίες πιστεύω να καταφέρουμε να τις παρουσιάσουμε. Να ευχαριστήσω την Προϊσταμένη κα Αγαλοπούλου - Πετράκου, όλες τις  υπεύθυνες  των ΚΑΠΗ: κα Αλεβιτσοβίτου, κα Παπαδήμα, κα Μελιανού, κα Χατζηνικολάου, κα Ρίμπα και την κα Θειακούλη. Επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι σε άκουσμα προβλήματος των Κέντρων Αγάπης έρχονται αμέσως να μας εξυπηρετήσουν. Φυσικά, να ευχαριστήσω  τους δημιουργούς αυτής της εκδήλωσης  και όλους εσάς, που είμαι σίγουρος ότι σήμερα θα μας παρουσιάσετε μια πανέμορφη βραδιά. Να είστε καλά. Καλή επιτυχία».  

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν : ο Βουλευτής κ. Κώστας Κατσαφάδος. Οι Αντιδήμαρχοι : κα Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου και κ. Στέλιος Γαϊτανάρος. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου και η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Νίκος Πλατανησιώτης.Η Δημοτική Σύμβουλος κα Μελίνα Φύκια.

Ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας.

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι : κα Κατερίνα Δουρέκα και κ. Θοδωρής  Σκορδίλης και πλήθος κόσμου.