Κατασκευές καλοκαιρινών μόμπιλε, χαρακτικά από χέρια παιδιών, νανουρίσματα από Ρωσία και Αρμενία με την «Ορχήστρα των Ανέμων» αλλά και παραδοσιακά αθλητικά παιχνίδια διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη από τις 9 έως τις 13 Ιουνίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Έκθεσης Παιδικών Εικαστικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Πολιτισμού και του Μαθητικού Διαγωνισμού «Ονειρεύομαι και Ζωγραφίζω την πόλη μου».

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος μαθητές ηλικίας 5 έως 15 ετών. Τα έργα αξιολογήθηκαν από τις ζωγράφους – εικαστικούς της Διεύθυνσης Πολιτισμού και επιλέχτηκαν, με μεγάλη δυσκολία, ως έργα με ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία. Η συμμετοχή των παιδιών που έλαβαν μέρος  ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πάνω από 1.000 έργα υψηλής αισθητικής, καθιστώντας το έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης πολύ δύσκολο εγχείρημα. Την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα  θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις των παιδιών που διακρίθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων έχει ως εξής:


Παρασκευή 9/6, ώρα 19.00-20.30

Εργαστήριο παιδικής εικαστικής τέχνης-κατασκευή καλοκαιρινού μόμπιλε

Υπεύθυνες εργαστηρίου: Αθανασάκη Τζούλια, Αθανασίου Γιόλα, Καλλιγά Λίνα

 

Σάββατο 10/6, ώρα 19.30-20.30

Η «Ορχήστρα των Ανέμων» του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ρέντη, με τη μουσικό Βιβή Ρουμιάν θα παρουσιάσει μουσικά κομμάτια

 

Κυριακή 11/6, ώρα 19.00-21.00

Ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια στον χώρο της παιδικής χαράς «Ειρήνη» για παιδιά ηλικίας 5-15 ετών, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Γυμναστικής της Δ/νσης Αθλητισμού, Μαρίας Λάγαρη και Στέφανου ‘Όκκα

 

Τρίτη 13/6, ώρα 18.30-20.30

Τα παιδιά του Εργαστηρίου Χαρακτικής του Δήμου τυπώνουν και προσφέρουν τα έργα τους, εμπνευσμένα από το ποίημα του Κωστή Παλαμά «Το καλοκαίρι»

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Εύη Αθανασίου

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ

Θηβών 245

Έκθεση Παιδικών Εικαστικών Τμημάτων Διεύθυνσης Πολιτισμού και Έκθεση Μαθητικού Διαγωνισμού «Ονειρεύομαι και ζωγραφίζω την πόλη μου»

Διάρκεια: 8-13 Ιουνίου

Ώρες λειτουργίας: 18.30-21.30