Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου που πραγματοποιήθηκε χθες στον Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου. Μια μεγάλη και σημαντική εορτή για την πόλη μας, η οποία τίμησε τον προστάτη της θάλασσας και των ναυτικών, στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με την κουλτούρα και της υπόσταση του Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: "Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου είναι μια σημαντική στιγμή για τον Πειραιά, για το ναυτικό, για τους ναυτικούς μας. Γιορτάσαμε όπως κάθε χρόνο με μεγαλοπρέπεια, αλλά και με σεμνότητα, σε μια λιτάνευση της εικόνας με τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ, αλλά και με τους Μητροπολίτες Νικαίας κ.κ. Αλέξιο και Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, με εκπροσώπους της Κυβέρνησης, τους βουλευτές του Πειραιά και τους φορείς της πόλης. Οφείλουμε να τηρούμε τις παραδόσεις και τα έθιμά μας. Μάλιστα η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου είναι μια από τις μεγαλύτερες περιφορές που γίνονται στην πόλη, το χαίρονται και οι δημότες αλλά και εμείς. Εύχομαι και του χρόνου και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα".


 
Από τον Δήμο Πειραιά, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων, Αλέξανδρος Αργουδέλης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών, Χαραλαμπία Ζηλάκου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Σταύρος Βοϊδονικόλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Στέλιος Γαϊτανάρος και Ευαγγελία Σαρρή-Γώγου, η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, Ευαγγελία Αθανασίου, ο Κοινοτικός Σύμβουλος, Ιωάννης Αλιφραγκής κ.α.