Με συνοπτικές διαδικασίες ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 3-0 σετ (25-19, 25-16, 25-20) του Παναθηναϊκού στο Ρέντη για την 7η αγωνιστική της Α1 και συνεχίζει να οδηγεί ως μόνος πρώτος την κούρσα του Πρωταθλήματος.  

Νίκη και ρεκόρ 19-1!

Οι ερυθρόλευκοι επικρατούν για 19η φορά σε βάρος του Παναθηναϊκού τα τελευταία 5 χρόνια, αποδεικνύοντας οτι η περσινή ήττα, ήταν απλά μια παρένθεση. Στο ρεκόρ 19-1 κόντρα στους πράσινους ο Ολυμπιακός έφτασε εύκολα, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, η οποία πιστοποίησε την υπεροχή του.

Παρουσία 1500 περίπου οπαδών του που έδωσαν δυναμικό παρών στο Ρέντη, ο Θρύλος είχε ως κορυφαίους τον αρχηγό Ντίμα Φιλίποφ και τον Μπόζινταρ Τσουκ. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την είσοδο της ομάδας βόλλεϋ γυναικών που αποθεώθηκε για τη νίκη που είχε σημειώσει νωρίτερα στην Κυψέλη, επί του αντίστοιχου τμήματος του Παναθηναϊκού.

O Θρύλος δεν συνάντησε ιδιαίτερες αντιστάσεις από τους φιλοξενούμενους, ο οποίος δεν ξεπέρασε σε κανένα σετ τους 20 πόντους! Μόνο στο τρίτο σετ βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Ολυμπιακός με 4-8, αλλά αντέδρασε άμεσα και αφού μείωσε σε 7-8, προηγήθηκε στη συνέχεια με 11-10, χάρη στο διπλό μπλοκ των Φιλίποφ και Σπίνου. 

Οι Πειραιώτες βρήκαν ρυθμό στο σημείο που το ήθελαν και με χαρακτηριστικό πάθος το οποίο αντλούσαν και από την κερκίδα, έφτασαν στο τελικό 3-0 το οποίο ήταν ο καλύτερος επίλογος σε ένα ακόμα άκρως "ερυθρόλευκο" Σαββατόβραδο.

Τα σετ:

3-0 (25-19, 25-16, 25-20)

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Πιάτσα): Σουλτανόπουλος 4 (3/4 επ, 1 μπλοκ), Στιβαχτής, Εγκλεσκαλνς 12 (5/14 επ, 6 άσσοι, 1 μπλοκ), Τσουκ 11 (7/13 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ 73% υπ -45% άριστες), Όγκουρτσακ 11 (11/22 επ, 57% υπ 38% άριστες), Σπίνου 13 (6/10 επ, 1 άσσος, 6 μπλοκ) / Ταμπουρατζης (λ, 82% υπ - 73% άριστες), Σακόγλου 4 (3/10 επ, 1 άσσος), Φιλίποφ 2 (μπλοκ), Κοκκινάκης 2 (2/4 επ), Παπαδόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης, Ούγκο 6 (6/15 επ, 70% υπ - 60% άριστες), Φερέιρα 5 (5/15 επ), Σιμεόνοφ 5 (2/8 επ, 3 μπλοκ, 23% υπ 8% άριστες), Κανέλλος 2 (2/5 επ), Πανταλέων 6 (6/10 επ) / Πολυχρονιάδης (λ, 64% υπ - 36% άριστες), Μπούρας (λ), Μπελος 3 (3/11 επ), Σαμαντάς, Σούρδι 3 (1/4 επ, 2 άσσο, 38% υπ 13% άριστες).

Πιάτσα: "Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Πιάτσα, δήλωσε: "Καταρχήν είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος για τους φιλάθλους μας, για τους οποίους είμαι πολύ χαρούμενος. Τους χρειαζόμαστε στο πλευρό μας, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο με τους συνεχείς αγώνες. Για το παιχνίδι είμαι ικανοποιημένος επειδή κερδίσαμε.

Δεχθήκαμε ορισμένους εύκολους πόντους και πάνω σε αυτό πρέπει να δουλέψω στη συνέχεια. Το πρόβλημα μας είναι στις εύκολες μπάλες. Κάνουμε λάθη περισσότερο όταν οι μπαλιές είναι εύκολες και όχι όταν είναι δύσκολες. Για αυτό το λόγο πρέπει να βρω τη λύση. Στο επίπεδο που επιθυμώ θα είμαστε σε 2-3 μήνες".

 

Φιλίποφ: "Το γεμάτο Ρέντη δεν συγκρίνεται με τίποτα"

Ο αρχηγός του Θρύλου, Ντίμα Φιλίποφ, ανέφερε με τη σειρά του: "Το θέλαμε πολύ το σημερινό παιχνίδι. Ήταν ένα ντέρμπυ και αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα. Μαζί με τον Μένιο (σ.σ. Κοκκινάκη) και τον Δημήτρη (σ.σ. Σουλτανόπουλο), προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε και στους ξένους παίκτες την ιδιομορφία της αναμέτρησης και πιστεύω ότι τα καταφέραμε.

Παίξαμε κατά διαστήματα καλό βόλλεϋ, αλλά έχουμε πολλά να βελτιώσουμε ακόμα. Παιχνίδι με παιχνίδι στη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί θα παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο. Θέλω να ευχαριστήσω τον φυσιοθεραπευτή, Γιώργο Παπαγεωργίου, γιατί στάθηκε δίπλα μου τον δύσκολο μήνα που ήμουν τραυματίας. Και φυσικά τον υπέροχο κόσμο του Ολυμπιακού. Είχα να ζήσω δυο χρόνια αυτή την ατμόσφαιρα. Δεν έχω λόγια για τον κόσμο. Το έχω ξαναπεί ότι είναι φανταστικός. Εξαιρετική η Θύρα 7 και όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού, γιατί είναι κοντά στον Ερασιτέχνη σε όλα τα αθλήματα. Μας δίνει τεράστια ενέργεια και δύναμη. Το γεμάτο Ρέντη δεν συγκρίνεται με τίποτα".

 

Έγκλεσκαλνς: "Όλα ήταν τέλεια σήμερα"

O Χέρμανς Έγκλεσκαλνς τόνισε τα εξής: "Όλα ήταν τέλεια σήμερα. Ήταν μεγάλο ματς, όλοι μας το έλεγαν και προετοιμαζόμασταν για αυτό. Παίξαμε αρκετά καλά, όχι όμως στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούμε να αγωνιστούμε. Δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι και μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, όπως είπε και ο κόουτς. Στο σερβίς ήμασταν πολύ καλοί και αυτό μας έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα".