Στο περιθώριο της επίσκεψης του στη χώρα μας, ο υπουργός εξωτερικών της Κροατίας Νταβόρ Ίβο Στιερ επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής, προκειμένου να προσκυνήσει το σκήνωμα της Αγίας Ελένης.

Εκεί τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Καπλάνης μαζί με τον επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο, ο οποίος του απένειμε το μετάλλιο των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια τον ενημέρωσε σχετικά με το σκήνωμα, αλλά και το τίμιο ξύλο, κομμάτι του οποίου εκτίθεται επίσης στο Ναό.

Ο Κροάτης υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας του, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους συμβολισμούς που ενώνουν τη χριστιανοσύνη και τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο εκκλησιές, ενώ εντύπωση του έκαναν και οι τοιχογραφίες στο Ναό που είναι έργο του Φώτη Κόντογλου.

Αμέσως μετά το προσκύνημα στο ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης, οι πατέρες της Αποστολικής Διακονίας παρέθεσαν πρωινό γεύμα στον  κ. Ίβο Στιερ, όπου μεταξύ σοβαρού κι αστείου του ζητήθηκε από τους κληρικούς να μεταφέρει και στον πρωθυπουργό της Ελλάδας τις εντυπώσεις του από το προσκύνημα, κάτι που όπως μας επιβεβαίωσαν αργότερα αποτελεί ουσιαστικά παράπονο ή ακόμα και έμμεση  μομφή προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν έχει τιμήσει ακόμα με την παρουσία του το ιερό αυτό σύμβολο του Χριστιανισμού.

Λίγο μετά τις 10 ο Νταβόρ Ίβο Στιερ αναχώρησε από τον προσκυνηματικό ναό της Αγίας Βαρβάρας για το Μέγαρο Μαξίμου στο οποίο θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Κοτζιά με τους οποίους θα συζητήσει θέματα που αφορούν στην ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως το εμπόριο, τον τουρισμό, αλλά και την προέκταση του αγωγού TAP προς τον Βορά.