Λόγω της θερμής ανταπόκρισης κοινού και μαθητικών ομάδων για την έκθεση ζωγραφικής της Ρενάτα Μένις, που φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη ‘Ντίνος Κατσαφάνας’,  η λειτουργία της έκθεσης παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιουνίου .

Η έκθεση περιλαμβάνει λάδια και σχέδια με μελάνι από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα. Μία ενότητα από λάδια μεγάλων διαστάσεων αποτελεί πρόσφατη εργασία της ζωγράφου που εκτίθεται για πρώτη φορά. Με αφαιρετική γραφή και οδηγό το φως και το πλούσιο χρώμα, με εκφραστική αμεσότητα και καταφατική στάση απέναντι στη ζωή, η Ρενάτα Μένις πραγματεύεται τα αρχετυπικά θέματα της φύσης και της εστίας, και κοντά σε αυτά τους σημερινούς πολέμους και το επισφαλές μεταναστευτικό ταξίδι.

 Η Ρενάτα Μένις γεννήθηκε στο Φριούλι της βόρειας Ιταλίας. Μεγάλωσε στην Αυστραλία και στη συνέχεια έζησε στην Ιταλία, την Ελβετία και τη Γαλλία. Είναι αυτοδίδακτη και ξεκίνησε τη μακρά διαδρομή της στη ζωγραφική στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 στο Παρίσι. Το 1974 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Από το 1983 μέχρι τη λήξη της δράσης της υπήρξε μέλος της Ομάδας Τέχνης 4+ και συμμετείχε σε όλη την εκθεσιακή δραστηριότητα της ομάδας. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

 

Ώρες λειτουργίας

Τετάρτη:  5 μ.μ. ­- 9 μ.μ.

Πέμπτη και Παρασκευή:  10 π.μ. - 2 μ.μ.

Κυριακή:  12.00 μ.μ. - 16.00 μ.μ. 

 

Την Κυριακή 4 Ιουνίου και την Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 12.30 μ.μ., η ζωγράφος θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης για να συζητήσει με το κοινό για το έργο της.